Yolsuzluk davası sanığı 270 bin lirayı ödemek istedi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Makina İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'ndaki 950 bin liralık yolsuzluk olayıyla ilgili tutuklanan belediye çalışanı ile birlikte toplam 3 kişinin 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarına devam edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2014 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yolsuzluk davası sanığı 270 bin lirayı ödemek istedi

Tutuklu yargılanan belediye çalışanının kendine düşen 270 bin liralık zararı belediyeye ödemeye hazır olduğu belirtildi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından avukatlar aracılığıyla Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na Makina İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'nda evrakta sahtecilik ve yolsuzluk olayıyla ilgili şikayette bulunulması üzerine soruşturma başlatılmış, 950 bin liralık vurgun olayı ortaya çıkmıştı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Makina İkmal ve Bakım Onarım Daire Başkanlığı İkmal Şube Müdürlüğü ambarında hizmet alımı ihalesinde görevli personel Mehmet T. (35) ve ürün alınmış gibi gösterilen firmanın sahibi Mustafa G. (33) ile Hüseyin H. (53) tutuklandı. Tutuklu sanıklardan Mehmet T., Mustafa G. ve Hüseyin H. ile tutuksuz bulunan Ömer H. (35), Fahri H. (45) ve Ahmet C.Y. (29) hakkında "resmi evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık" suçlarından Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada savcı daha önce toplanan deliler doğrultusunda mütalaasını açıklayarak tutuklu sanıklardan Mehmet T., Mustafa G. ve Hüseyin H.'nın "resmi belgede sahtecilik" suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar, "dolandırıcılık" suçundan ise 2 yıldan 7 yıla kadar olmak üzere toplam 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep etmişti.

Bugün görülen davada belediye çalışanı Mehmet T.'nin avukatı Suat Uzun, müvekkilinin olaydan dolayı pişman olduğunu söyledi. Avukat Uzun, "Müvekkilim Mehmet T., etkin pişmanlıktan dolayı kendisinin belediyeye uğradığı kendisine düşen 270 bin liralık zarar belediyeye ödemek istiyor. Eğer Samsun Büyükşehir Belediyesi kabul ederse bu parayı yatırmaya hazırız. Mehmet T.'nun ailesi borçlanıp oğullarının bu zararını belediyeye ödemek istiyor. Bu aşamada deliler toplanmıştır ve etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanarak ve tutuklulukta geçen süre nazara alınarak Mehmet T.'nin tahliyesini talep ediyorum. Kamu zararını karşılamak istiyoruz. Belediye bu parayı kabul etsin. Bunda bir kötülük yok" dedi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk taleplerini reddederek tutukluluk hallerinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber