Ergenekon'da art arda tahliyeler

"Ergenekon" davasında Tahliyeler devam ediyor. Gazeteci Tuncay Özkan, Sedat Peker, İbrahim Şahin ve yazar Yalçın Küçük'ün ardından eski Jandarma Genel Komutanı Eruygur'un da aralarında bulunduğu 5 sanık tahliye edildi. Böylece gün içerisindeki tahliye sayısı 13'e yükseldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2014 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ergenekon'da art arda tahliyeler

Tuncay Özkan, Sedat Peker ve Levent Göktaş, Kemal Kerinçsiz, Dursun Çiçek, Yalçın Küçük, Alparslan Arslan ve İbrahim Şahin'in tahliyesi kararlaştırıldı.

Mahkeme heyeti tahliyeye gerekçe olarak, ''sanıkların tutuklu kaldıkları süre, delillerin toplanmış olması ve karartılma kuşkusunun kalmaması, ikametgah sahibi olmaları, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olabilecek olması, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilmiş sanıklar da bulunması nedeniyle bunun adalet duygularını incitebilecek olmasını'' gösterdi.

Heyet ayrıca sanıklar Levent Göktaş ve Tuncay Özkan hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. Heyet, Sedat Peker hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulamalarına gerek olmadığına hükmetti.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi de Ergenekon Davası sanıklarından Kemal Kerinçsiz'in tahliyesine karar verdi. Heyet, Kerinçsiz hakkında yurt dışına çıkış yasağı da koydu.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi ise Ergenekon Davası sanıklarından emekli Albay Dursun Çiçek ile Alparslan Arslan'nın tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti, Alparslan Aslan hakkında, haftada 3 kez karakola giderek imza atması kararını vererek, yurt dışına çıkış yasağı koydu.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan İbrahim Şahin'in tahliyesine karar verdi.

Şahin'in tahliye talebini değerlendiren İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi de 6526 sayılı yasa kapsamında çıkan uzun tutukluluğa ilişkin kararı dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Heyet, Şahin hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu, haftada bir kez karakola giderek imza atmasına karar verdi.

Dursun Çiçek çıkamayacak

Mahkeme heyeti, Dursun Çiçek'in ise "Anayasa Mahkemesinin İlker Başbuğ hakkında verdiği kararı, tutuklamanın bir tedbir olması, şu aşamada tutukluluktaki gayenin gerçekleşmiş olması, gerekçeli kararın uzun bir süredir yazılmamış olmasını" dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

Heyet, Dursun Çiçek hakkında yurt dışına çıkış yasağı vererek, haftada bir kez karakola giderek imza atmasına hükmetti.

"Balyoz Planı" Davası kapsamında da 16 yıl hapis cezası verilen Çiçek, Yargıtay'ın onaması nedeniyle cezaevinden çıkamayacak.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Yalçın Küçük'ün tahliyesini kararlaştırdı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Tuncay Özkan, Sedat Peker ve Levent Göktaş'ın da aralarında yer aldığı bazı sanıkların tahliye taleplerinin reddine ilişkin karar vermişti.

DOĞU PERİNÇEK

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Doğu Perinçek'in tahliyesine, Veli Küçük'ün ise tahliye talebinin reddine karar verdi.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Hasan Atilla Uğur, Muzaffer Tekin, Hikmet Çiçek, Oktay Yıldırım ve Mehmet Demirtaş'ın tahliyelerine karar verdi.

RET EDİLENLER

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Levent Ersöz, Hasan Ataman Yıldırım, Mehmet Bedri Gültekin, Serdar Öztürk, Erkan Önsel ve Turhan Özlü'nün tahliye taleplerini reddetti.

Alpaslan Aslan da tahliye edildi

Ergenekon'da 5 tahliye daha

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, Hasan Iğsız, Şener Eruygur, Alaattin Sevim, Mehmet Ali Çelebi ve Merdan Yanardağ hakkında tahliye kararı verdi.

İBRAHİM ŞAHİN

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan İbrahim Şahin'in tahliyesine karar verdi.

YALÇIN KÜÇÜK

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Yalçın Küçük'ün tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, söz konusu 30 kişinin tahliye taleplerini reddetti.

Ergenekon'da 3 tahliye

13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon sanıklarının tahliye taleplerini reddetti ancak 21. Ağır Ceza Mahkemesi Sedat Peker, Tuncay Özkan ve Levent Göktaş için tahliye kararı verdi.

6526 sayılı yasa ile kapatılan ÖYM ve TMK 10'la yetkili mahkemelerde uzun tutukluluk süresinin de 10 yıldan 5 yıla inmesiyle Ergenekon davasında ağırlaştırışmış müebbet hapis cezasına çarptırılan gazeteci Tuncay Özkan, 23 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılan emekli albay Levent Göktaş ile 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Sedat Peker tahliye edildi.

İstanbul 21'inci Ağır Ceza Mahkemesi Özkan ve Göktaş hakkında yurt dışı çıkış yasağı koyarken, Peker hakkında herhangi bir adli kontrol uygulamadı.

Tuncay Özkan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, gazetecilere yaptığı açıklamada Özkan'ın bir kaç saat içinde cezaevinden çıkacağını söyledi.

Ersöz, şunları söyledi:

Tuncay Özkan bugün özgürlüğüne kavuşuyor. O polisler hukuka aykırı karalar nedeniyle şu an başka illerde.. Nazlıcan babasına kavuşuyor, Nazlıcan şu an yolda

Tuncay Özkan 2 saate kadar dışarıya çıkacak. Tuncay Özkan salt gazeteciliğiyle ilgili içerideydi. Silivri'deki yargılamalar bu ülkenin yüzkarasıdır. Vicdanlarına göre karar veren hakimlerle karşılaştık

Onların bakışları, davranışları, attıkları imzalar bile farklı... Bugün Tuncay Özkan tekrar özgürlüğüne kavuştuğu için hukuk adına biraz daha ümitlenmiş durumdayım

ÖZKAN CEZAEVİ'DEN ÇIKTI

Hakkında tahliye kararı verilen Ergenekon Davası sanığı Tuncay Özkan, Silivri Cezaevi'nden ayrıldı. Kızı Nazlıcan, ailesi ve sevenleri tarafından cezaevi kapısında karşılanan Özkan, şu açıklamayı yaptı:

"6 yıl sonra zulmün bittiği, özgürlüğe kavuştuğum bir gün olmasını çok isterdim. 6 yıl sonra içerideçektiğimiz sıkıntılar keşke bugünün konusu olsaydı. Dışarıda yaşananlar bizim içeride yaşadıklarımızdan daha ağır. Kin, husumet, öç alma duygusu içinde değiliz. Biz bugün kindar ve zulümle dolu bir dönemin sonlandırılması için buradayız. Türkiye'nin içinde bulunan durum çok dramatiktir. Türkiye'nin içinde bulunduğu tablo uçurumun kenarında bir tablodur. Alevisi, Kürdü kimseyi ötekileştirmeden hep beraber barışla geleceğe yürüyeceğiz. Ben öldürülemediğim için, beş suikast geçti başımdan. En son hapse attılar. 6 yıldır suçum nedir diye soruyorum. Savcının verdiği yanıt 'Suçunun söylenmesi ihsas-ı rey' olur dedi. Bunlar dava tutanaklarında var. Ancak bunlarla bugün hesaplaşma günü değil. Bugün bir adımdır. Şeytanla yatağa girdiler, çarpılarak çıktılar. 13. Ağır Ceza'nın yargıçları yetki gaspı yaptılar. Ne bu ülkeyi diplere götürmek isteyenlerden korkarım ne de onlar başarılı olabilirler. Bu karanlık yok olup gidecek. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber