YÖK'ten katsayı açıklaması....

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2006 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KATSAYI UYGULAMASINDA DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, ilahiyat fakültelerinden alınarak eğitim fakültelerine bağlanması kararlaştırılan İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümünün katsayılarında hiçbir değişiklik yapılmadığını bildirdi.

30.05.2006 17:49

Rektörler Komitesi, Teziç'in başkanlığında YÖK'te toplandı. Toplantıda Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, ''Yükseköğretim Kurumlarında Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Rehberi'' konulu bir brifing sundu.

YÖK Başkanı Teziç'in, toplantı başlarken, 25 vakıf üniversitesinin rektörü ile birlikte 5 Haziran 2006 Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret edeceklerini anımsattığı öğrenildi.

Vakıf üniversitelerinin rektörlerinin, devlet üniversitesi rektörlerinin ardından Cumhurbaşkanı Sezer ile kokteylde biraraya gelecekleri belirtildi. Bu kabulün ardından ay sonuna doğru tüm rektörlerin katılımıyla üniversitelerin sorunlarının ele alınacağı toplantı yapılmasının planlandığı bildirildi.

-ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN SORUNLARI-

Rektörler Komitesi'nden sonra ara verilmeden Üniversitelerarası Kurul toplantısına geçildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı başkanlığındaki toplantıda, doçentlik jürileri belirlendi.

Alıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 rektörün üniversite hastanelerinin durumuyla ilgili bilgi verdiğini belirtti. Alıcı, ''Arkadaşlarımız, üniversite hastanelerinin durumunun kötüye gittiğiyle ilgili bilgi sundular. Bundan sonraki toplantıda bu konuda ne yapılması gerektiği üzerinde durulacak'' dedi.

-YÖK BAŞKANI'NIN AÇIKLAMASI-

YÖK Başkanı Teziç, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölümünün katsayılarının değişmediğini belirtti.

Söz konusu bölümün, ilahiyat fakültelerinden eğitim fakültelerinin bünyesine alındığını kaydeden Teziç, şöyle konuştu:

''ÖSS'de, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümünü tercih edecek öğrenciler eskiden olduğu gibi yine 0.24 katsayısından yararlanacaklar. Yani, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümü eğer öğrencilerin kendi alanlarıysa elbette ki katsayıdan yararlanacaklar. Bu konuda ortalıkta 'değişti, değişecek' gibi şeyler dolaşıyor, bu doğru değil. 0.24 olan öğretmenlik katsayısından onlar da yararlanacaklar, çünkü onlar da öğretmenlik bölümüne gidiyorlar. Mağduriyet diye bir şey yok. Ayrıca, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümünü tercih edecek öğrenci gruplarında da bir değişiklik olmadı.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber