Memur yapma vaadiyle 10 bin TL dolandırdılar

Bolu’da kendilerini polis ve asker olarak tanıtıp memur olma hayali kuran bir işçiyi 10 bin TL dolandıran üç kişi, adliyeye çıkarıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2014 20:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memur yapma vaadiyle 10 bin TL dolandırdılar

Olay, Organize Sanayi Bölgesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, sanayide işçi olarak çalışan E.A., kendilerini asker ve polis olarak tanıtan S.Ç, S.İ. ve A.A. ile tanıştı. Üç şahıs, işçi olarak çalışan E.A.'yı sahte evrak düzenleyerek emniyet kadrosunda bekçi olarak işe alacakları taahhüdünde bulundular. Kendisini asker olarak tanıtan S.İ. ile kendilerini polis olarak tanıtan S.Ç. ve A.A., birkaç gün boyunca E.A. ile irtibat kurdu. Üç şahıs, işçinin bekçi olabilmesi için resmi yollardan tabanca alması gerektiğini söyledi. Silah temin eden üç şahıs, E.A.'dan aldıkları 10 bin lira ile kayıplara karıştı. Olayın ardından dolandırıldığını anlayan işçi, polise haber vererek şikayetçi oldu.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Masası ekipleri, uzun süren çalışmalar sonucu üç şahsı yakaladı. Emniyette ifadeleri alınan dolandırıcılar, adliyeye çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber