Alkollü kadın sürücü, 3 polis memurunu hastanelik etti

Haber Giriş : 12 Haziran 2006 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da aşırı alkol aldıktan sonra direksiyon başına geçen kadın sürücü, biten yolu fark etmeyince otomobiliyle merdivenlerden aşağıya uçtu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri ise alkollü sürücü Sevil Aldemir'in hışmına uğradı ve 3 polis aldığı tekme ve yumruk darbeleri ile yaralandı. Aldemir ise sabrı taşan polis ekipleri tarafından yaka- paça gözaltına alındı. Dayak yiyen polis memurları ise hastanede yaptırdıkları tedavinin ardından Aldemir'den davacı oldu.

Olay bugün saat 03.00 sıralarında Çankaya İlçesine bağlı Cebeci semti Hocaefendi Sokak'ta meydana geldi. Aşırı alkol aldıktan sonra 06 SA 624 plakalı ford focus marka otomobili ile gezintiye çıkan 30 yaşındaki Sevil Aldemir biten yolu fark etmeyince merdivenlerden otomobiliyle birlikte aşağıya yuvarlandı. Gürültüye uyanan vatandaşlar, sürücüsünün alkollü olduğunu anlayınca polis ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri Aldemir'i otomobilden indirmek istedi. Ancak Aldemir polis ekiplerine inmemek için direndi. Kaza yerine gelen Aldemir'in bir arkadaşı da başarılı olamayınca, ekipler beklemeye başladı. Bu sırada olay yerine gelen gazeteciler ise görüntü almaya başlayınca Aldemir çılgına döndü ve kameramanlara ve polis ekiplerine ağıza alınmayacak küfürler yağdırmaya başladı. Bir ara otomobili çalıştırarak gitmek isteyen Aldemir'i polisler otomobilin anahtarını alarak durdurdu.

POLİSLERE SALDIRDI

Polis ekipleri yaklaşık yarım saat alkollü sürücüyü ikna etmek için uğraştı. Ancak küfür etmeye devam eden ve polis ekiplerine saldırmaya başlayan Aldemir, alkolmetreyi de üflemeyince sabrı taşan polis memurları tarafından gözaltına alınarak ekip otosuna bindirilmek istendi. Polis ekiplerine direnen Aldemir ekip otosuna bindirildiği sırada ise Ahmet Kavaklı isimli polis memurunun suratına tekme attı ve dudağını patlattı, Ali Ozman Çayan'ın ise kolunu ısırdı ve yüzünü tırmaladı.

Güçlükle ekip otosuna bindirilen Aldemir Cebeci Polis Karakoluna götürüldü. Burada da sinirlerine hakim olomayan alkollü sürücü, polis memuru Sema Toprak'a yumruk attı. Burnu kanayan ve yüzünde yırtıklar oluşan Sema Toprak, Ali Osman Çayan ve Ahmet Kavaklı hastanede tedavi edildi ve alkollü sürücüden davacı oldu. Alkol testi yaptırmadığı için davacı polis memurları ile Adli Tıp Kurumuna götürülen Sevil Aldemir'de 182 promil alkol belirlenirken, polis memurlarında ise çeşitli bölgelerinde oluşan darp izleri nedeniyle rapor verildi.

Adli Tıp Kurumundan çıkartılarak ekip otosuna götürülen Aldemir gazeteciler saldırmak istedi ve kapıyı tekmeledi. Daha sonra karakola tekrar götürülen Aldemir nöbetçi Cumhuriyet savcısının talimatı üzerine sabah saatlerinde serbest bırakıldı. Ancak polis ekipleri davacı olduğu için önümüzdeki günlerde mahkemeye çıkartılacak.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber