Soma yetimi ismet Başbakan'a emanet

13 yaşındaki İsmet Salgın 6 aylıkken Akdeniz Anemisi’ne yakalandı. Babası ilik nakli yaptırmak için çırpınırken madende şehit oldu. İsmet’e Erdoğan kucak açtı.

Haber Giriş : 21 Haziran 2014 09:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soma yetimi ismet Başbakan'a emanet

Ercan ÖZTÜRK

Türkiye onu hayranı olduğu Fenerbahçeli futbolcularla görüntülü konuşma yaparken tanıdı. Soma'daki maden faciasında şehit olan İbrahim Salgın'ın 13 yaşındaki oğlu İsmet artık Başbakan Erdoğan'ın kanatları altında. İsmet daha 6 aylıkken Akdeniz Anemisi hastalığına yakalandı.

MÜJDE GELDİ

Babası onu tedavi ettirmek için varını, yoğunu harcadı, ölüm ocağına indi. Baba İbrahim Salgın 13 Mayıs'ta yaşamını yitirirken 17 Mayıs günü İsmet'e uygun ilğin Almanya'da bulunduğu haberi geldi. Hem acıyı hem sevinci bir arada yaşayan anne Aynur Salgın ne yapacağını şaşırdı. İsmet'in durumunu öğrenen Başbakan Erdoğan hemen talimat verip hastane ve tedavi masraflarının karşılanmasını istedi. Yaklaşık 2 milyon lira tutacak olan hastane masrafları Başbakanlık tarafından karşılanacak. Almanya'da uygun iliğin bulunmasından bir hafta sonra İsmet'e uygun ikinci bir ilik daha bulundu. Anne Aynur Salgın bu tesadüfü ise şöyle anlattı: Almanya'daki iliğin uyumlu olduğunun ortaya çıkmasından sonra ikinci bir ilik daha bulundu. Başbakan Erdoğan (önce Almanya'daki denensin) demiş. Yani önce Almanya'daki ilik uygulanacak.

ÖNCE SAĞLIK

Eğer olmazsa buradakine bakılacak. Başbakanımız 'Masrafı düşünmeyin. İsmet bir an önce sağlığına kavuşsun' demiş. Bunlar bizim acılarımızı hafifleten şeyler. Kınık Kaymakamı bizimle çok ilgileniyor. Başbakan'ın talimatıyla bizi bir eve taşıdı. Haftanın üç günü ziyarete geliyor. Geçtiğimiz Cuma günü İsmet'in karnesini Başbakan Erdoğan'a gönderdik. Karneyi çok merak ediyormuş" diye konuştu.

ÇOK SEVDİĞİ FORMAYA KAVUŞTU

Fanatik Fenerbahçe taraftarı olan İsmet'in çok arzuladığı formasını muhabirimiz Ercan Öztürk götürdü. Fenerbahçeli futbolcuların imzaladığı formayı giyen İsmet Salgın, "Emre Abi, Mehmet Abi ve Baroni ile arka arkaya telefonda konuştum. Hepsi bana forma sözü verdiler. Baroni maça davet etti. Hepsi bana moral verdi. Çok heyecanlandım. 2 ay sonra ameliyat olacağım. Sağlığıma kavuşur kavuşmaz ilk önce Fenerbahçe'nin maçına gideceğim" diye konuştu.

Güneş Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber