Banka soyguncusu polis çıktı

Sarıyer'de geçtiğimiz aylarda yapılan iki banka soygununun faili polis memuru çıktı. Maddi sıkıntı yaşadığı için soygunları gerçekleştirdiğini söyleyen polis ile Polisevi'nde görevli başka bir polis de zimmetine para geçirdiği gerekçesiyle tutuklandı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 16 Ağustos 2014 02:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Banka soyguncusu polis çıktı

YUSUF DOĞAN

İlk banka soygunu, 6 Mayıs 2014'te Zekeriyaköy'de meydana geldi. Banka şubesi kapanmak üzereyken şubeye giren silahlı ve kar maskeli bir soyguncu, gişe görevlisinden aldığı 40 bin lira ile kayıplara karıştı. İstanbul polisinin helikopterle takip ettiği soyguncu, paranın bir kısmını takip esnasında ormanlık alanda düşürse de izini kaybettirdi. Yaklaşık 2 ay sonra bu kez Tarabya'da bir banka şubesi daha aynı yöntemle soyuldu ve soyguncu 300 bin lirayı alarak kaçtı. Her iki soygundaki benzerlikler üzerine polis, soruşturmaları birleştirdi ve geniş çaplı çalışma başlattı.

SOYGUN FARKLI SOYGUNCU AYNI

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, soyguncunun kaçış istikametinden yola çıkarak düzenlediği operasyonla, Tarabya'daki soygundan sadece 2 saat sonra soyguncuyu kıskıvrak yakaladı. Soyguncunun, Emniyet'teki ifadesinde soygunu, yaşadığı maddi sıkıntı nedeniyle gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. Öte yandan Zekeriyaköy'deki soygunu da aynı soyguncunun gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

POLİSLER ŞOKE OLDU

Sorgu sırasında ortaya çıkan bir bilgi ise polisleri şoke etti. Soyguncunun, Sarıyer'de görev yapan bir polis memuru olduğu öğrenildi. Emniyet'teki sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen polis memuru tutuklandı.

ZİMMETE GEÇİRMEDEN TUTUKLANDI

Bir 'soygun' da İstanbul'daki bir Polisevi'nde yaşandı. Polisevi'nde görevli emniyet müdürleri hesapta oluşan açıklar yüzünden inceleme başlattı ve yine Polisevi'nde görev yapan bir memurun zimmetine para geçirdiğinden şüphelendi. Bir yetkilinin de ihbarı üzerine Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı ve şüpheli polis gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen polis memuru tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber