Büyük yatırımcıya büyük kolaylık

2015 Yatırım Programı'na göre, ülke ekonomisi icin buyuk oneme sahip yatırımların izin ve alan temini sureclerinin hızlı bicimde sonuclandırılmasına yonelik mekanizma olusturulacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2014 12:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Büyük yatırımcıya büyük kolaylık

ANKARA - HÜSEYİN KARATEPE

Ülke ekonomisi icin buyuk oneme sahip yatırımların izin ve alan temini sureclerinin hızlı bicimde sonuclandırılmasına yonelik mekanizma olusturulacak.

AA muhabirinin 2015 Yatırım Programı'ndan derlediği bilgiye göre, yatırımcılara ve isletmelere yonelik izin, onay ve islemlerle ilgili burokrasi azaltılacak, saydam ve objektif kurallar getirilecek.

Ülke ekonomisi icin buyuk oneme sahip yatırımların izin ve yatırım yeri temini sureclerinin hızlı ve etkin bir bicimde yurutulmesine ve sonuclandırılmasına yonelik mekanizma olusturulacak. Bu çerçevede, söz konusu amaca yönelik gerekli koordinasyonu saglamak uzere kurulacak mekanizmaya iliskin mevzuat altyapısı hazırlanacak. Bu kapsamda, soz konusu mekanizmanın yapısı, yatırımların kapsamı ve yurutulecek sureclerin niteligi belirlenecek.

- Bölgesel değerlendirme raporları hazırlanacak

İs ve yatırım ortamı, her bolge ozelinde ve mukayeseli olarak analiz edilecek. Ayrıca, bolgesel yatırım ortamı degerlendirme raporları ve il yatırım destek ve tanıtım stratejileri oluşturulacak.

Bu çerçevede, 2 yıl surecek calısma kapsamında kalkınma ajansları koordinasyonunda, her bolge icin uluslararası standartlarda bolgesel yatırım ortamı degerlendirme raporları hazırlanacak. Il yatırım destek ve tanıtım stratejileri, kalkınma ajansları koordinasyonunda Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile isbirligi icinde yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber