'Polis uyuşturucuyu önlemiyor'

Haber Giriş : 15 Temmuz 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği basın açıklamasıyla polisi suçladı: Uyuşturucu maddelerin satıldığı yerleri ve satıcıları polis biliyor, buna karşın uyuşturucu satılmaya devam ediliyor, bu konuda tedbir alınmıyor

 Lise öğrencisi 16 yaşındaki Melis Akpınar'ın barda uyuşturucu aldıktan sonra ölmesi üzerine gündeme gelen Beyoğlu'ndaki eğlence yerlerinin işletmecileri, polisi suçladı. İşletmeciler, uyuşturucu satılan yerleri ve satanları polisin de bilmesine karşın, satışın sürdüğüne dikkat çekti.

Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (BEYDER) üyeleri dün bir basın açıklaması yaparak eğlence yeri işletmecilerinin uyşturucu satmadığını, ancak, Beyoğlu sokaklarında, Dolapdere'de ve Tarlabaşı'nda uyuşturucunun satıldığını polis dahil herekesin bildiğini anlattı. İşletmeciler Beyoğlu'ndaki polis sayısının da yetersiz olduğunu söyledi.

'Herkes biliyor'

BEYDER Yönetim Kurulu üyeleri adına konuşan Başkan Kadir Albaş, Beyoğlu'nu karalama kampanyaları yapıldığını ifade ederek, "İnsanlara katil olarak Beyoğlu gösteriliyor. Biz Beyoğlu'nda işletmelerin, uyuşturcu sattığına inanmıyoruz. Satan yerler varsa bunun satılması için baskı yapan güçler olabalir. Ancak uyuşturucu Beyoğlu'nun arka sokaklarında, hemen yakınındaki Dolapdere'de ve Tarlabaşı'nda satıldığını herkes biliyor. Ancak bu konuda tedbir alınmıyor" dedi.

İstiklal'deki bankanın önü

Basın açıklamasına katılan South Park Bar Cafe'nin sahibi Talip Karamahmutoğlu da uyuşturucunun İstiklal Caddesi üzerindeki, bir bankanın önünde de satıldığını belirterek, şunları söyledi: "16 yaşındaki kız uyuşturucu bulabiliyorsa, bunun nerede satıldığını polis biliyordur. Buna karşın uyuşturucu satılmaya devam ediliyor."

BEYDER Başkan Yardımıcı Zeki Ateş ise, 20 yaşından küçüklerin barlara girmesenin engellenmesi gerektiğini savunarak, "Ancak 18 yaşından küçükler bile bazı barlara girebiliyor. Beyoğlu'nda işletmelerin denetimi belediyelere devredildi. Polis 19 yaşından küçükleri barlarda tespit ettiğinde tutanak tutup, belediyeye bildiriyor. Belediye denetim yapmıyor. Ruhsatsız işletmelerin sayısı artıyor. Böylece denetimsiz bir ortam doğuyor. Ailelerin de çocuklarının gittiği yerleri bilmesi gerekiyor" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber