Gülen sorusu soran gazeteci sırra kadem bastı!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, Bakanlar Kurulu sonrasındaki basın toplantısında, "Fethullah Gülen ölmüş. Bilginiz var mı" sorusunu yönelten Nevin Çelik isimli kişinin hangi medya kuruluşunda çalıştığı ve bugüne kadar akreditasyonu olmadan Başbakanlık'taki programları nasıl takip edebildiği merak konusu oldu.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Şubat 2015 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gülen sorusu soran gazeteci sırra kadem bastı!

Basın toplantısının ardından, hem Başbakanlık yetkilileri hem de basın mensupları soruyu soran gazetecinin kim olduğunu tartışmaya başladı. Adının Nevin Çelik olduğu öğrenilen gazeteciye, hangi kurumda çalıştığı soruldu. Çelik "İnternethaber sitesi için çalıştığını" söyledi. Çelik'in Başbakanlık programlarını izlemesi için akreditasyonunun bulunmadığı, sarı basın kartıyla programları takip ettiği ortaya çıktı. Daha sonra Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün, "Nevin Çelik" adına bir sarı basın kartı vermediği öğrenildi. Başbakanlık kaynakları ise, söz konusu kişinin uzun süredir sarı basın kartı ibraz ederek, Davutoğlu'nun programlarını izlediğini doğruladı.

Çelik'in çalıştığı yerin Ankara'da yayın yapan herhangi bir haber internet sitesi mi olduğu, "internethaber" isimli site mi olduğu ise anlaşılamadı. Ancak İnternethaber Yayın Grubu'ndan yapılan açıklamada, "Ankara'da bizim bu isimde bir muhabirimiz bulunmuyor" denildi.

'Arınç'ı çok severim'

Çelik, olayın ardından Facebook hesabını kapattı, Twitter hesabını gizledi. Çelik'in Twitter'da paylaştığı son tweet, "Sorduğum soru kesinlikle hükümet lehine bir sorudur. Zira ben Ak Parti'yi de Bülent Arınç'ı da çok severim. Boş bir soru değil araştırılsın" oldu. Çelik'in bir dönem Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nde çalıştığı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i takip ettiği de öne sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber