Bakan Yılmaz operasyon konusunda Meclis'i bilgilendirdi

Bakan Yılmaz Şah Fırat operasyonu konusunda Meclis'i bilgilendirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2015 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Yılmaz operasyon konusunda Meclis'i bilgilendirdi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Şah Fırat operasyonuna ilişkin, "Kaybedilen vatan toprağı yoktur, Türkiye egemenlik hakkından vazgeçmemiştir" dedi. Bakan Yılmaz'ın konuşması sırasında muhalefet masalarından protesto sesleri yükseldi.

TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Şah Fırat operasyonu ile ilgili Genel Kurul'u bilgilendirdi.

Yılmaz, ''Her türlü risk içeren bir bölgede çatışma dahi olmaksızın bu operasyonun gerçekleşmiş olması Türk Silahlı Kuvvetlerimizin caydırıcı gücünü ve harbe hazırlık derecesini göstermektedir. Kaybedilen vatan toprağı yoktur, Türkiye egemenlik hakkından vazgeçmemiştir" dedi.

Muhalefet masalarından, Bakan Yılmaz konuşurken protesto sesleri yükseldi.

HDP'Lİ GÜR: OPERASYON PYD'NİN KATILIMIYLA YAPILDI

Bakan İsmet Yılmaz'dan sonra söz alan HDP Van Milletivekili Nazmi Gür ise, ''Operasyon PYD'nin katılımıyla yapıldı'' diye konuştu.

Birleşimin başında söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, birleşimde milletvekillerine gündem dışı söz verilmediğine dikkati çekti.

Yakut da milletvekillerinin talebi olmadığını Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın ise Süleyman Şah Türbesi'nin nakliyle ilgili bilgi vermek üzere konuşma talebi olduğunu söyledi.

Bunun üzerine bazı CHP milletvekilleri el kaldırarak konuşma talepleri olduğunu belirttiler.

Ancak Yakut, bugün için önceden verilmiş bir başvuru olmadığını, bu nedenle milletvekillerine gündem dışı söz vermeyeceğini ifade etti.

Altay, Yılmaz'ın sunumunun konusunun önemli olduğunu Meclis TV'nin yayına geçmesini de istedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da milletvekillerine gündem dışı söz verilmemesini eleştirdi. Vural, Milli Savunma Bakanı'nın gündem dışı konuşması hakkında grupların haberdar edilmesi ve hazırlık yapmalarına olanak sağlanması gerektiğini, ancak bunun yapılmadığını kaydetti.

Vural konuşması sırasında Meclis Başkanvekili'nin üslubuna yönelik de "bir ulan demediğiniz kaldı" ifadesini kullandı.

Yakut, böyle bir üslubunun hiçbir zaman olmadığını hiçbir milletvekiline "sayın" demeden söze başlamadığını vurguladı.

"BU SÖZÜN DÜZELTİLMESİNİ İSTİYORUZ"

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise 21 Şubat'ta gerçekleştirilen birleşimi yöneten Meclis Başkanvekillerinin İçtüzüğü hiçe saydıklarını, buna karşı gruplarının da divan önünde oturma eylemi gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Bu sırada Yakut'un kendilerinden "bunlar" diye bahsettiğini, eylemleriyle ilgili Başkanlık Divanı'nın arkasındaki odada grup başkanvekilleriyle bir görüşme yapılıp yapılmadığını merak ettiklerini söyledi. Baluken "bunlar" ifadesi kullanıldıysa bu sözün düzeltmesini ve kendilerinden özür dilemesini istedi.

Yakut ise HDP'nin oturma eylemi ile ilgili diğer grup başkanvekilleriyle herhangi bir görüşme yapmadığını belirtti.

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani de milletvekillerine gündem dışı söz verilmemesinin İçtüzük ihlali olduğunu savundu.

CHP Grup Başkanvekili Altay tekrar söz alarak Milli Savunma Bakanı Yılmaz'ın sunumu hakkında gruplara önceden bilgi verilmemesi nedeniyle usul tartışması açılmasını istedi.

Yakut ise usul tartışmasına gerek olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber