YÖK din eğitimine bakışını açıkladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2006 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, ''Eğitim fakültelerini, bütün eğitim elemanlarını yetiştirmek üzere oluşturulmuş fakülteler olarak anlıyor ve telakki ediyoruz'' dedi.

Teziç, Rektörler Komitesi ve Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nın ardından, AA muhabirine yaptığı açıklamada, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin eğitim fakültelerinde yetiştirilmesi ile ilgili konuya değindi.

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin eğitim fakültesi ortamında yetiştirilmesi ile ilgili eğitim fakültesi ve ilahiyat fakültesindeki uzmanlardan görüş alındığını ifade eden Teziç, bu eğitimin, pedagojik açıdan son derece isabetli olacağı sonucuna varıldığını kaydetti.

Teziç, ''Eğitim fakültelerini, bütün eğitim elemanlarını yetiştirmek üzere oluşturulmuş fakülteler olarak anlıyor ve telakki ediyoruz'' dedi.

Rektörler Komitesi ve Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nda görüşülen konulara da değinen Teziç,, şunları söyledi: ''Toplantıda, Üniversitelerarası Kurul, akademik konuları değerlendirdik. Bizim bazı sıkıntılarımız vardı. 12 Temmuzda yayınlanan bir kanun, araştırma görevlileri, okutman, uzman gibi elemanlar için genel sınav öngörüyor. Bunların büyük bölümü meslek yüksekokullarında görevlendirilecek elemanlar. Tüm bunlar için ayrı bir sınav öngörülmesi, meslek yüksekokullarının işlevini yapmasına engel olma tehlikesi taşımaktadır.'' Bu konudaki sorunu nasıl aşacaklarını tartıştıklarını belirten Teziç, araştırma görevlilerinden farklı olarak, bunlara nasıl bir genel sınav yapılabileceğini görüştüklerini söyledi.

Teziç, ayrıca ''Bu büyük bir sorun, yapılması mümkün gözükmüyor. Bunların çözümü için girişimlerimizin ne olacağı konusunda bir değerlendirme yaptık'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber