Vekil, 'fuhuş pazarlığına' dair haberi yalanladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2006 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Bingöl Milletvekili, TBMM İdare Amiri Fevzi Berdibek'in avukatı Sait Bingöl, bugün bir gazetenin manşetinde yayınlanan "Milletvekilinin Fuhuş Pazarlığı" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Berdibek'in avukatı Sait Bingöl, "Kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesi açısından, haberin doğru bir şekilde duyurulması gerekmektedir. Sadece sansasyonel amaçla ve gerçek dışı iddialarla haber yayınlanması basın etiğine ve ahlakına aykırı bir tutum ve davranıştır. Kaldı ki basit bir araştırma yapılmış olsaydı, o dönemde müvekkilim adına kayıtlı olan 7 adet cep telefonu numarasının olduğu anlaşılacaktır" ifadelerine yer verdi.

Avukat Bingöl, Berdibek'in adına kayıtlı olan tüm bu numaraların kendisi tarafından kullanılmayıp bir kısmıyla yakınlarının görüştüğünü, dolayısıyla yakınlarının yapmış oldukları tüm görüşmeler ve bu görüşmeler içerisinde geçen tüm hususların Berdibek'e maledilmemesi gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

"Yine müvekkilim gerek milletvekili olması, gerekse yapısı itibariyle sürekli geç saatlere kadar kalabalık ortamlarda bulunduğu ve ayrıca telefonlarının kullanımını kimseden esirgemediği bilinen bir gerçektir. Ayrıca müvekkilimin gerek aldığı aile terbiyesi, gerekse de bulunduğu konum itibariyle ve bekar olmasına karşın sorumluluklarını bilen ve bu tür basit ve düzeysiz ilişkilere ve görüşmelere girmeyeceği herkesçe bilinen bir gerçektir. Bu açıdan söz konusu haberde anlatılan görüşme hiçbir şekilde müvekkilim tarafından yapılmamıştır. Ancak yapılan bu görüşme müvekkilim adına kayıtlı olan telefonla bir yakını tarafından yapılmıştır. Müvekkilim bu görüşmenin yapıldığını öğrendiğinde ise bu kişiye gerekli uyarıyı yapmıştır. Haber yapılırken habere konu olan iddialara ilişkin habercilik ilkeleri ışığında gerekli araştırmalar yapılmış olsa, özellikle de müvekkilimize söz hakkı verilmiş olsaydı, tüm gerçekler ortaya çıkacaktı".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber