'Memur mesai yapmıyor' dedi sendikacı köpürdü

Haber Giriş : 26 Ağustos 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye çalışanlarına 700 YTL'lik ek ödemeyi "çalıştık kazandık" diye yorumlayan Maliye Müsteşarı Aktan'ın "Fazla mesaiyi hak etmeyen de alıyor" sözleri tepki çekti.

Hükümet ile kamu çalışanları arasındaki toplu görüşmelerde "Fazla mesaiyi kim hak eder" tartışması yaşandı. Sendikaların, ek ödemesi olmayan 1 milyon 400 bin devlet memuruna ödenen 80 YTL tutarındaki "ek ödeme tazminatının" Başbakanlık ve bağlı kuruluşlarda çalışan personele de ödenmesini istemesi Maliye Bakanlığı bürokratlarının tepkisine neden oldu. Başbakanlık'ta çalışanların 80 ile 140 YTL arasında "fazla mesai" aldıklarını hatırlatan Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan, şu çarpıcı tespiti ortaya koydu: "Başbakanlık'ta çalışanlara, 'fazla mesai' adı altında ek ödeme yapılıyor. Bunu hak eden de hak etmeyen memur da alıyor. Bunu gerçekten mesai yaptıklarından dolayı değil ek ödeme olarak alıyorlar. Tüm memurlar gece yarılarına kadar çalışmıyor. Dolayısıyla bu ek ödeme tazminatının hiç yan ödemesi olmayan çalışanlara vermeyi düşünüyoruz." Aktan'ın toplu görüşmelerin ikinci turunda, Maliye bürokratlarına Meclis'te son dakikada yapılan değişiklikle 700 YTL ek ödeme sağlayan düzenlemeyle ilgili olarak da sözleri tepki yaratmıştı. Sendikaların Maliye bürokratlarına yapılan bu ödemeyi eleştirmesi üzerine Aktan, "Çalıştık kazandık" demişti.

DÖNER SERMAYE TALEBİ

Aktan'ın fazla mesaiye ilişkin sözleri de benzer şekilde tepti çekti. Sendikalar, hükümete daha önce oluşturulan iki çalışma komisyonunun hazırladıkları raporları da sundu. Sendikalar Bu bizim hakkımız, alnımızın akıyla kazanıyoruz" serzenişinde bulundu.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber