Elektrik dağıtım özelleştirmeleri başlıyor...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2006 18:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplam 11 il ve İstanbul'un Anadolu yakasını kapsayan 3 dağıtım bölgesi için özelleştirme süreci yarın gazetelere verilecek ilanla başlıyor.

Alınan bilgiye göre, yarın gazetelere verilecek ilanla Başkent Elektrik Dağıtım, Sakarya Elektrik Dağıtım ve İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ'nin ihalesi yapılacak. İhalelerle bu üç şirketin yüzde 100 oranındaki hisseleri blok olarak özelleştirecek.

Alınan bilgiye göre, yarın gazetelere verilecek ilanlarla başlayacak özelleştirmede, son teklif tarihi 15 Aralık 2006 olarak belirlendi. İhalede kapalı zarf usulünde teklif alınarak ve görüşmeler yapılarak, ihale pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek. İhale Komisyonu gerekli gördüğü takdirde ihale pazarlık görüşmesine devam eden teklif sahiplerinin katılımıyla, ihaleyi açık artırma suretiyle sonuçlandırılacak.

Yatırımcılar, üç şirket için ayrı ayrı teklif verebilecek, verilen tekliflerde şirketler birbiriyle ilişkilendirilemeyecek, verilen teklifler herhangi bir şartı içermeyecek.

Başkent Elektrik Dağıtım AŞ Ankara, Kırıkkale, Zonguldak, Bartın, Karabük, Çankırı ve Kastamonu illerini kapsıyor.

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ kapsamında ise Sakarya, Bolu, Düzce ve Kocaeli bulunuyor.

Söz konusu 3 dağıtım bölgesi için geçici teminat tutarı 10'ar milyon dolar olarak belirlenirken, ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanı bedeli ise 15'er bin dolar olacak.

İHALEYE YALNIZCA TÜZEL KİŞİLER VE ORTAK GİRİŞİM GRUPLARI KATILABİLECEK-

Bu arada, elektrik dağıtım bölgesine ilişkin ihalelelere yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek. İhaleye katılabilmek için gizlilik taahhütnamesi imzalanması ile şirket hakkında hazırlanan tanıtım dokümanı, ihale şartnamesinin alınması ve ön yeterlilik kriterlerinin mutlaka karşılanması zorunlu olacak.

İhaleye konu şirketler hakkında hazırlanan tanıtım dokümanı ve ihale şartnamesi, idareden 15 bin dolar karşılığı 4 Eylül 2006 tarihinden itibaren temin edilebilecek.

Katılımcıların teklif verebilmeleri için herbir şirket için 10'ar milyon dolar geçici teminat vermeleri gerekecek. Ön yeterlilik değerlendirmesi sonucunda, kriterleri taşıdığına karar verilen katılımcılar tekliflerini 15 Aralık 2006 tarihi saat 16:00'ya kadar teslim edebilecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber