Ak Parti'de HDP endişesi

Ak Parti, HDP ve bağımsızlar tarafından oluşturulacak geçici seçim hükümeti çalışmalarına başlamadan tezkere tartışması başladı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Ağustos 2015 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ak Parti'de HDP endişesi

Suriye ve Irak'a yapılacak operasyonlar için tezkerenin süresi 2 Ekim'de dolarken bakanların imzaladığı, "Başbakanlık tezkeresi" olarak Meclis'e sunulan Irak ve Suriye tezkeresine hükümete girmeleri halinde HDP'li bakanların imza atmama ihtimali tartışma konusu oldu. Bu durumda tezkere Meclis'e sunulamayacak.

Mevcut hükümetin hafta başına kadar sınır ötesi operasyon tezkeresini Meclis'e göndermesi Gündemde. Hükümetin düşündüğü bir başka formül ise yeni bakanların yemin etmesinden hemen önce mevcut hükümet tarafından imzalanacak tezkerenin TBMM'de görüşülerek kabul edilmesi. Ak Parti cephesinde bakanların imza atmaması durumunda görevden alınması, azledilmesi gibi yöntemlerin de gündem getirebileceği ifade ediliyor. Bu durumda imzalar vekaleten atılacak. HDP'den bu bakanlıklara yeni isimler önerilse bile bu süreçte tezkere için imzalar tamamlanmış olacak. Ancak HDP'lilerin hükümete girmemesi durumunda bu tartışma da rafa kalkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber