Eğitim Sen'in davasına rant kavgası suçlaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Eylül 2006 00:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda okutulacak kitaplarda Talim Terbiye Kurulu'nun (TTK) inceleme yetkisini kaldırarak yetkiyi MEB Yayımlar Dairesi Başkanlığı'na ve ilgili genel müdürlüklere vermesini protesto eden ve konuyu mahkemeye taşıyan Eğitim-Sen'in ve bazı eğitim yayıncılarının bu tavırlarını ?rant kavgası? olarak yorumlayan Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, ?Eğitim-sen, bu değişikliğe eğitimsel açıdan karşı çıkmış değildir. Eğitim-sen, burada yandaşlarının menfaatini düşünmüştür ve bu yüzden karşı çıkmıştır. Ortada bilimsel ve pedagojik bir karşı çıkış yoktur ve olması durumunda bunun bilimsel bir izahını yapmakta mümkün değildir. Sorun pedagojik değil, sorun tamamen duygusaldır!?, dedi.

Genel Başkan Gürkan Avcı, eğitim camiasının gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden söz konusu yönetmelik değişikliği ile ilgili olarak şöyle konuştu;

?Talim Terbiye Kurulu Ders Araçları İnceleme Merkezi çoğunlukla Eğitim-sen'li personelin olduğu bir kurumdur. Eski dönemlerde yığılan bu personel farklı kurumlara dağıtılmış ancak çoğu mahkeme kararı ile tekrar tekrar geri gelmiştir. Eğitim-sen bu yüzden buranın işlevinin genel müdürlüklere verilmesini istemiyor. Çünkü üyeleri iş yokluğundan dağıtım yoluna gidileceğini düşünüyor. Kurumda buranın asli işlevi olan eğitim öğretimde aktif ve yönlendirici rolüne dönmek istiyor. Kaldı ki, yeni yönetmelikle bu merkezin işlevi ilgili genel müdürlükler aracılığıyla incelenip, 90 ve üzeri puan alan eser TTK Başkanlığı'nca da ihtisas komisyonu kurularak ders kitapları değerlendirilip kurula sunulacak. Yani aslında pek değişen bir şeyde olmayacak. TTK'nın fonksiyonu ortadan kalkmıyor. Konuyu farklı kulvarlara çekmenin, sırf karşı çıkmış olmak için karşı çıkmanın anlamı yok. Fakat Eğitim-sen her konuda olduğu gibi bu konuda da, esas niyetini birtakım sloganların arkasına saklamıştır. Eğitim-sen açısından sorun aslında pedagojik değil, tamamen duygusaldır?.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber