Yüksekova'daki havalimanına terör darbesi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Havalimanı, bölgede son zamanlarda artan terör olayları nedeniyle 50 gündür hizmet veremiyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2015 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yüksekova'daki havalimanına terör darbesi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Havalimanı, bölgede son zamanlarda artan terör olayları nedeniyle 50 gündür hizmet veremiyor.

Terör olayları, ekonomiden turizme, ulaşımdan sosyal yaşama kadar hayatın tüm alanlarını sekteye uğratırken, bölgeye yapılan en büyük yatırımlardan olan ve terör örgütü PKK'nın inşaat aşamasındayken düzenlediği saldırılarla yapımını sürekli engellemeye çalıştığı Selahaddin Eyyubi Havalimanı da terör olaylarından olumsuz etkilendi.

Terör örgütünün işçileri kaçırıp araçları ateşe vererek bölge halkının bu hizmetten yararlanmasını engelleme çabalarına rağmen 102 milyon lira harcanarak 5 yılda tamamlanan havalimanı, 26 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı görkemli törenle hizmete açılmıştı.

Güvenlik nedeniyle 50 gündür kapalı olduğu için havalimanını kullanamayan vatandaşlar, batı illerine seyahat edebilmek için 4 saatlik yolculuğun ardından Van'daki havalimanına gidiyor.

"Halkımız havalimanına sahip çıkmalı"

Selahaddin Eyyubi Havalimanı Müdürü Yaşar Saydut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sahip olduğu 55 havalimanından birinin Yüksekova'da bulunduğunu anımsattı.

Yüksekova'nın coğrafi konumu itibariyle Türkiye'nin en uç noktasında yer aldığına dikkati çeken Saydut, ilçede İran ve Irak sınır kapılarının bulunduğunu, bunun da havalimanının önemini artırdığını ifade etti.

Havalimanının hizmetin en iyisini verdiğini anlatan Saydut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yıllık kapasitesimiz bir milyon kişi. Havalimanımız bölge için önemli bir konuma sahip ve sınır kapılarına da hizmet veriyor. Yanı başımızdaki İran'ın Urmiye şehrinde yaşayanlar da bu havalimanını kullanabiliyor. Çok iyi yapılmış bir havalimanına sahibiz. Bölge insanı burayı sahiplenecek ki havalimanı daha iyi bir duruma gelebilsin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber