Yalçın: 213 kazanıma imza attık ve herkese kazandırdık

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: - "Üçüncü dönem toplu sözleşmesi ile 213 kazanıma imza attık ve herkese kazandırdık. Memur-Sen üyeleri kazandı, KESK ve Kamu-Sen'in üyeleri de kazandı"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2015 21:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yalçın: 213 kazanıma imza attık ve herkese kazandırdık

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Üçüncü dönem toplu sözleşmesi ile 213 kazanıma imza attık ve herkese kazandırdık. Memur-Sen üyeleri kazandı, KESK ve Kamu-Sen'in üyeleri de kazandı" dedi.

Yalçın, Memu-Sen tarafından Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen "Millete Vefa Yolunda 20. Yıl" programında, Memur-Sen'in Türkiye'nin en büyük emek hareketi olduğunu söyledi.

Hedeflerinin 1 milyon üyeye ulaşmak olduğunu ve "Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye" diyerek 1 milyon üyeye ulaşacaklarını belirten Yalçın, şunları kaydetti:

"Medeniyetimizi yok sayıp, değerlerimizi yok etmeye uğraşanları da değerlerimiz üzerinden 'yeniden büyük Türkiye' için milletle birlikte yola çıkanları da unutmadık, unutturmayacağız. Bu ülkede, milleti vesayete mahkum edenlerin tersine, milletle birlikte siyasete yön veriliyor artık. Devleti derinlere çekenlerin tersine, devlet milletin emrine veriliyor artık. Terörü besleyen sömürü baronlarını, her biri farklı örgütlenen terör taşeronlarını hiç akıldan çıkarmayacağız. Kardeşlik için, milli birlik için, bin yıllık desendeki beraberlik için 'Çanakkale ruhu' için proje üretenleri ve baldıran zehri içenleri unutmayacağız. Dün her şeyi tevil ederken, bugün herkesi tehdit eder hale gelen, İsrail'i otorite bilen, milletin seçtiklerine darbeye yeltenen, paralel ihaneti, hizmeti hezimete, cemaatini cerahate dönüştüreni unutmayacağız."

Toplu sözleşme sürecinde çalışanların taleplerini kazanıma dönüştürürken toplumsal uzlaşı için toplu sözleşmede uzlaşıyı önemsediklerini ifade eden Yalçın, Memur-Sen'in kamu görevlilerine kazanım sağlamak için ayağa kalkan sendikacılığın, diğer konfederasyonların ise tekrar oturamayız kaygısıyla masada çakılı kalan sendikacılığın adresi olduğunu söyledi.

Memur-Sen'in hem kazanım ürettiğini hem de sendikacılık öğrettiğini belirten Yalçın, "Üçüncü dönem toplu sözleşmesi ile 213 kazanıma imza attık ve herkese kazandırdık. Memur-Sen üyeleri kazandı, KESK ve Kamu-Sen'in üyeleri de kazandı. İsmail Koncuk da, Lami Özgen de kazandı. Ne kazandılar diye sorabilirsiniz. Masada nerede yapışıp nerede kaçacaklarını, nerede oturup nerede kalkacaklarını, öğrendiler. Bu az bir kazanım değil. Herkese kazandıran konfederasyon olarak herkesi kazanmak istiyoruz. Cüzdanları kazananların vicdanları da kazansın istiyoruz. Onun için hem Koncuk'un hem de Özgen'in üyeliklerini bekliyoruz" diye konuştu.

Yalçın, konuşmasında istikrar vurgusu yaparak, "Bizim sendikal anlayışımız sadece sendikal kazanımlarla, kamu görevlilerine kazandırmakla yetinen bencilliği reddeder. Milletimiz de kazanmalı, ülkemiz de kazanmalı, devletimiz küresel rekabetin, diplomasinin, ulusal üstü siyasetin kazanan tarafında yer almalıdır. Kazandıklarımızı kaybetmemek için istikrar her açıdan ilk şart. Siyasette istikrar, ekonomide ve diplomasi de istikrar, medeniyet duruşunda, özgürlük anlayışında, çözüm arayışında istikrar şart. İstikrar yoksa ya kaos vardır ya da kapıdadır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber