O yurttan kaçmadı, uçtu...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2006 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de bir genç, çarşıda görüp aşık olduğu yetiştirme yurdunda kalan genç kızla dünya evine girdi.

İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı 100. Yıl Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan Hülya Aktaş (18), 1 yıl önce kent merkesinde çarşıda görüp tanıştığı Recep Akpınar (23) ile nikah masasına oturdu. Bir fabrikada işçi olarak çalışan Akpınar, "Çarşıda gezerken, Hülya'yı gördüm ve çok beğendim. Daha sonra arkadaş olduk ve sonunda evlenmeye karar verdik. Çok mutluyuz" dedi.Tüm masrafları, Korumaya Muhtaç Kız Çocuklarını Destekleme ve Geliştirme Derneği ve hayırseverler tarafından karşılanan iki genç, DSİ Düğün Salonu'nda düzenlenen nikah töreniyle evlendi. Hülya Aktaş'ın uzun yıllar birlikte kaldığı yurt arkadaşlarının sevgi gösterilerinde bulunduğu törende duygulu anlar yaşandı. Aktaş'ın arkadaşları, genç çifti uzun süre alkışlayıp, tebrik etti.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Basri Canbaz, 8 ayda yurtta kalan 4 genç kızı evlendirdiklerini belirterek, "Kızlarımızın yuva kurmalarından çok mutlu oluyoruz. Kızlarımız yurttan kaçmıyor, böyle uçuyorlar. Evlenerek kendi yuvalarını kuruyorlar" diye konuştu.

Korumaya Muhtaç Kız Çocuklarını Destekleme ve Geliştirme Derneği Başkanı Gülden Karaoğlanlı ise, derneğin muhtaç olan gençlere yardım etmeyi amaçladığını vurgulayarak, "Gençlerimizin yuva kurmalarında derneğimizin de katkısı olması bizleri çok mutlu ediyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber