Cumhuriyet Gazetesi'nin kurguladığı mizansen

Ankara-Kızılay'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin, Cumhuriyet Gazetesi çalışanı olduğu yolundaki iddiaların sonrası gazete, skandal bir mizansen kurguladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mart 2016 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhuriyet Gazetesi'nin kurguladığı mizansen

Can Dündar'ın Cumhuriyeti, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden aklınca bir mizansen yaptı. Teröre, terör örgütü PKK'ya, teröriste lanet edilirken Gazete, işi gücü bırakıp başörtüsünü hedef aldı. "Zihniyetiniz Batsın" başlığıyla verdiği haberin yalan olduğunu bile bile yayınladı. Haber Cumhuriyet'in internet sitesinde yayında tutulurken, sosyal medya paylaşımlarını sildiği anlaşıldı.

İnternetten bulduğu ilk başörtülü kadın fotoğrafla sahte bir hesabı kaynak olarak kullanan Gazete "kendin pişir kendin ye" haberciliğine yeni bir boyut kattı.

Tweeti ile algı yönetmeye çalışan Cumhuriyet, kullanıcının profil bölümünde Bahçeşehir Üniversitesi öğrencisi olduğunu da okuyucularına duyurdu. Bahçeşehir Üniversitesi'nden ise anında yalanlama geldi. Üniversitenin Kurumsal İletişim Müdürü Turgay Polat habere Twitter'dan yanıt verdi ve böyle bir öğrencilerinin olmadığını belirtti.

Bahçeşehir Üniversitesi Medya İlişkileri Müdürü Onur Uysal da sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber