Sezer'den Çelik'e veto

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Kasım 2006 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl Şûra'ya mesaj göndermeyen Cumhurbaşkanı Sezer, 24 Kasım Öğretmenler Günü için de Milli Eğitim Bakanı Çelik'e randevu vermedi.

Yaptığı açıklamalarda eğitimdeki gelişmelerden memnuniyetsizliğini açığa vuran, eğitim alanındaki en büyük organizasyon sayılan Milli Eğitim Şûrası'na ne katılan ne de mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bu kez de Milli Eğitim Bakanı'na randevu vermedi. Uzun süredir devam eden bir geleneği bozan Sezer, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik başkanlığındaki öğretmen heyetine randevu vermedi.

Çelik cevap vermedi

24 Kasım için Hüseyin Çelik'in 81 ilden gelecek öğretmenlerle birlikte ziyaret programının oluşturulması için, bakanlık yetkilileri, Meclis Başkanlığı ve Başbakanlığın yanı sıra, Çankaya Köşkü'yle de temasa geçti. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, "Henüz bize Köşk'ten bir yanıt gelmedi" dediler. Cumhurbaşkanı Sezer, 23 Kasım'da İslam Konferansı Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Komitesi (İSEDAK) toplantısına katılmak üzere İstanbul'a gidecek Çankaya kaynakları, bu konuda 24 Kasım'da Cumhurbaşkanı'nın programı olmamasına karşın İstanbul'da kalacağını belirtti. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise SABAH'a "Bu konuda hiçbir şey söylemek istemiyorum. Bilmiyorum" demekle yetindi.

Geçen yılki gibi

Sezer, geçen yıl da şehir dışında olduğu gerekçesiyle 24 Kasım'da Çelik ve öğretmenlere randevu vermemişti. Sezer, geçen yıl da 24 Kasım'da İSEDAK'ın 21. toplantısına katılmak için İstanbul'a gitmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber