Teröre karşı da Yenikapı ruhu

Demokrasi nöbetleriyle FETÖ'ye karşı tek yürek olan Türkiye, Yenikapı'da taçlanan birlik ruhunu bu kez Doğu ve Güneydoğu için sergiledi. Elazığ, Van, Diyarbakır, Bingöl, İzmir Türk bayraklarıyla sokaklara çıkıp PKK, FETÖ, DAEŞ'i lanetledi. Siirt'te huzur nöbetleri başladı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Ağustos 2016 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Teröre karşı da Yenikapı ruhu

15 Temmuz'daki başarısız darbe girişiminin ardından 'demokrasi nöbetleriyle' tek ses tek yürek olan Türkiye, Yenikapı'daki 'demokrasi ve şehitler mitingi'nde ayyuka çıkan milli birlik ve beraberlik ruhunu, dün de PKK'nın saldırılarına karşı Edirne'den Van kadar birçok kentte sergiledi. Darbe girişiminin ardından FETÖ'den görevi devralan PKK'nın artırdığı saldırılar, önceki gün 3 polisin şehit olduğu, aralarında sivillerin de bulunduğu 217 kişinin yaralandığı Elazığ başta olmak üzere birçok ilde 'teröre lanet' yürüyüşleri ile protesto edildi. Tarihinde bu kadar büyük bir saldırıya maruz kalan Elazığ'da binlerce kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla sokaklardaydı. Demokrasi Meydanı'nı dolduran Elazığlılar, kalleşlere karşı kale gibi durarak 'Kahrolsun PKK' sloganı attı.

SİİRT'DE HUZUR NÖBETİ

Siirt'te Cuma namazından sonra Çarşı Cami önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar terör örgütü PKK ve FETÖ'nün saldırılarına tepkilerini dile getirdi. Siirtliler, saat 21.00'de Siirt Valiliği önünde, darbe girişiminden sonra tutulan 'demokrasi nöbeti' PKK'ya karşı 'huzur nöbeti' ne başladı.

BİNGÖL: Bingöl'de Sivil Toplum İnisiyatifi tarafından Cuma namazının ardından Saat Kulesi önünde organize edilen 'Teröre karşı tek ses tek yürek' etkinliğine katılan vatandaşlar, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" slogan atarak, teröre tepki gösterdi.

MARDİN: Mardin Sivil Toplum Kuruluşu Platformu üyeleri ve vatandaşlar terör örgütü PKK'nın son zamanlarda sivil, polis ve askere yönelik artan bombalı saldırılarını kınadı. Fuat Yağcı Camisi'nde kılınan cuma namazı sonrasında düzenlenen basın açıklamasında, vatandaşlar terör örgütü PKK aleyhine slogan atarak, tekbir getirdi.

BATMAN: PKK'nın kalleş saldırıları ve FETÖ'nün darbe girişimi AK Parti ve bazı sivil toplum temsilcilerinin düzenlediği yürüyüşle kınandı.

DİYARBAKIR:Ulu Cami İmamı Mehmet Said Yaz, Cuma hutbesinde PKK'nın bombalı araçlarla güvenlik güçleri ve sivil vatandaşlara yönelik yaptığı saldırıları kınadı. Cami çıkışında toplanan vatandaşlar da terör örgütünün aleyhine slogan attı.

BİTLİS: Ulu Cami önünde Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, 57 sivil toplum kuruluşu adına hazırlanan terör saldırılarının protesto edildiği basın açıklaması okundu.

TRAKYA TEK SES: Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki vatandaşlar da terör saldırılarına düzenledikleri proketso yürüyüşleri ile tepki gösterdi.

ERZURUM: Tarihi Narmanlı Camii önünde bir araya gelen Erzurumlular da ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden hain saldırılara karşı tek ses tek yürek oldu.

AĞRI: Ağrı'da ise Merkez Camii önünde toplanan 65 STK temsilcisi ve halk, atıkları sloganlarla FETÖ ve PKK'nın kalleş saldırıların protesto etti.

KARS: AK Parti İl Başkanlığı önünde bir araya gelen Sağlık-Sen, Memur-Sen ve bazı dernek ile vakıf üyeleri ile vatandaşlar tepkilerini, "PKK'ya, FETÖ'ye, DAEŞ'e PYD'ye tüm terör örgütlerine lanet olsun" sözleriyle dile getirdi.

ARDAHAN: Merkez Camisi önünde bir araya gelen Ardahanlılar, protestolarının ardından şehitler için dua okudu.

İZMİR: İzmir'de bazı sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde düzenlenen etkinlikte de terör saldırıları protesto edildi. Bazı sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde Konak Meydanı'nda bir araya İzmirliler, büyük bir Türk bayrağı açtı. PKK'yı protesto eden İzmirliler, bölge halkıyla kardeşlik mesajı verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber