Hekim randevu sistemi, hastalara kolaylık sağlıyor

ÇANAKKALE Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr Kerim Yeşildağ, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin (MHRS), getirdiği kolaylıklar hakkında bilgiler verdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Kasım 2016 22:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hekim randevu sistemi, hastalara kolaylık sağlıyor

Sağlık Bakanlığı'nın, Sağlıkta Dönüşüm Proğramı kapsamında vatandaşların sağlık hizmetine daha kolay erişiminin sağlanması ve hastanelerin daha etkin bir şekilde hizmet sunabilmesi için geliştirilen MHRS, hastalara büyük kolaylık sağlıyor. Sistemden yararlanmak isteyen vatandaşlar 182 nolu telefonu arayarak, T.C. kimlik numaraları ile randevu alabilecek. Ayrıca internet ile mobil cihaz kullanarak randevu alınabilecek.

Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr Kerim Yeşildağ yaptığı açıklamada, Çanakkaleli vatandaşların daha iyi şartlarda hizmet almasının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Bu yüzden, MHRS uygulamasının yaygın şekilde kullanılması ve randevu alırken, uygulamanın ön planda olması gerekmektedir. Muayene olmak için başvuran hastalarımıza 10 dakika aralıklarla randevu veriliyor. Randevulu sistemin aktif bir şekilde kullanılmasıyla poliklinik önlerinde gereksiz kuyrukların önüne geçilebilmektedir ve hastaların erkenden hastaneye gelmelerine gerek kalmamaktadır. Böylece hem zaman kaybını, hem de işgücü kaybını engelleyerek ülkemiz ekonomisine katkı sağlamış oluyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber