AKP'li başkandan, akrabalarına kıyak iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Şubat 2007 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal'ın, merkeze bağlı 3 köyün yararlandığı sağlık ocağını, kendi yakınlarının bulunduğu köye taşıttığı iddia edildi.

Merkeze bağlı 160 nüfuslu Paşaköy Köyü Muhtarı Abdullah Yaman, 20 yıldır köylerinde hizmet veren sağlık ocağının, AKP İl Başkanı Yeşildal'ın talimatı üzerine köylerinden alınarak 1 kilometre ilerideki bin 600 nüfuslu Aşağıoba Köyü'ne taşındığını söyledi. Sağlık ocağından çevrede bulunan Aşağıoba ve Arpahan köylerindeki vatandaşların ve yazın gelen tarım işçilerinin de yararlandığını anlatan Muhtar Yaman, mağdur edildiklerini söyledi. Sağlık ocağının köylerine tekrar getirilmesi için Hatay Valiliği ve Sağlık İl Müdürlüğü'ne dilekçe yazan Muhtar Abdullah Yaman, yetkililerden yardım istedi.

3 köyün yararlandığı sağlık ocağının Adem Yeşildal'ın anne ve babasının bulunduğu Aşağıoba Köyü'ne taşıttığını ileri süren Muhtar Yaman, ?Bir süre önce bizim sağlık ocağı tabelasını söküp Aşağıoba Köyü'ndeki sağlık evine taktılar. Şimdi bizim köydeki sağlık evinde görev yapan doktor ve ebeler bu yeni sağlık ocağında görev yapıyorlar. Sağlık ocağı 20 yıldan beri bizim köydeydi. Aşağıoba Köyü'ndeki sağlık evine, neden bizim köydeki sağlık ocağı taşıttırıldı? İl Başkanı Adem Yeşildal'ın bu konuda açıklama yapmasını bekliyoruz. Sağlık ocağımızı tekrar istiyoruz? dedi.

KÖY DAHA BÜYÜK OLDUĞU İÇİN TAŞINDI

İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Adnan Esmerligil, sağlık ocağının geçen ay Aşağıoba Köyü'nün nüfusunun daha fazla olması nedeniyle bu köye nakledildiğini, buradaki amacın halka hizmet olduğunu söyledi. Dr. Esmerligil, her iki köyün arasındaki mesafenin de birbirine yakın olduğunu, bu nedenle hiç kimsenin hizmetten yoksun kalmayacağını da kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber