Adıyaman'dan sonra Şanlıurfa'da da deprem oldu

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem oldu. Kandilli Rasathanesi 14.07'de meydana gelen depremin büyüklüğünü önce 5,8 olarak açıkladı, ardından ise 5,5'e revize etti. Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu depreme ilişkin "İlk bilgilere göre can kaybı yok" açıklamasında bulundu. AFAD Başkanı, İlçeye bağlı bazı köylerde hasar olduğu yönünde bilgiler var dedi. Bir deprem de Adıyaman'da oldu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Mart 2017 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdamar köyü muhtarı Necmettin Öztürk, CNN Türk canlı yayınında köyün yarısının yıkıldığını belirterek "Köyümüz 30 haneli. En az 15 ev yıkıldı. 3 kişi yaralı. Ambulansla Adıyaman'a götürdük." dedi. Muhtar Öztürk, çevre köylerden henüz kimseden haber alamadıklarını da söyledi.


Adıyaman'da meydana gelen ve bütün bölgede hissedilen 5.5'lik depremin ardından Şanlıurfa Kısımkuyu mevkiinde de 4.2 bir deprem meydana geldi. Yerin 25 kilometre altında meydana gelen depremin Adıyaman'daki depremle bağlantılı olup olmadığı henüz bilinmiyor.


Adıyaman Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Başkanı Osman Ertuğrul Altuğ, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremle ilgili hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "İlçeye bağlı bazı köylerde hasar olduğu yönünde bilgiler var. Can kaybı olduğuna dair henüz bilgi gelmedi." dedi.

Altuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde saat 13.07'de 5,5 büyüklüğünde depremin ardından Vali Abdullah Erin başkanlığında kriz merkezi oluşturulduğunu bildirdi.

Ekiplerinin Samsat ilçesinde çalışma yaptığını ifade eden Altuğ, "Hasar tespit çalışmaları sürüyor. İlçeye bağlı bazı köylerde hasar olduğu yönünde bilgiler var. Can kaybı olduğuna dair henüz bilgi gelmedi." dedi.

Altuğ, ekiplerine çevre illerden de ekiplerin destek verdiğini aktardı.

Bu arada, deprem nedeniyle Adıyaman merkezdeki Musalla Caddesi'nde bulunan Musalla Camisi'nin minaresinde hasar meydana geldi. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, bazı bölümlerinde çatlamalar görülen minareyi yıkmak için çevrede güvenlik önlemi aldı.

Musalla Mahallesi'nde bir evin çatısında da hasar meydana geldiği öğrenildi.


Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,8 büyüklüğünde deprem oldu

14:07'de Adıyaman Samsat ilçesi merkezli meydana gelen 5,8 şiddetli deprem vatandaşı korkuttu.

Adıyaman başta olmak üzere bölgedeki birçok il Richter ölçeğine göre 5.8 büyüklüğündeki depremle sallandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi'nin, merkez üssünü Adıyaman'ın Samsan İlçesi olarak saptadığı deprem saat 14.07'de meydana geldi. Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Adıyaman'ın yanı sıra Antep, Kilis, Batman, Urfa'da da şiddetli hissedildi.

AFAD'ın, büyüklüğünü Richter ölçeğine göre 5.5 olarak açıkladığı depremin can kaybına ve hasara neden olup olmadığı araştırılıyor.


Adıyaman Akdamar köyünün muhtarı, depremde köydeki evlerin yarısının yıkıldığını belirti. Muhtar, diğer evleri de girilecek durumda olmadığını söyledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber