İşsizlerin tümüne maaş ödemek için çalışıyoruz

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 16 Şubat 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, ?Tüm işsizleri İşsizlik Fonu'ndan yararlandırmak istiyoruz? dedi. Başesgioğlu, SSK prim indirimi ile ilgili pakette henüz bir oran belirlenmediğini açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, SSK priminin indirilmesi ile ilgili, ?Daha 10 puan, 5 puan gibi rakamsal bir ifade söz konusu değil ama bir şekilde maliyetleri azaltma konusunda hedefimiz var? dedi. ?İstihdam Paketi?ne ilişkin soruları yanıtlayan Başesgioğlu şöyle konuştu: ?Şu andaki haliyle İşsizlik Sigortası Fonu'na kayıtlı işsizler bu fonun imkanlarından yararlanabiliyor. Bunu bütün işsizlere yaymak istiyoruz. İşsizlik Sigortası Fonu'ndan yararlanma imkanlarını biraz esnetmek ve artırmak istiyoruz.?

Hedef genç işsizler

Kapsamlı bir çalışma yaptıklarını anlatan Bakan Başesgioğlu, ?Bu paket içinde henüz daha netleşmemiş olmakla birlikte öncelikle istihdam maliyetleri nerelere çekilebilir, SSK primleri, vergilerde neler yapılabilir buna bakıyoruz. Buradaki hedefimiz, genç işsizlerdir. Bu hedefle indirimleri veya devletin yapabileceği fedakarlıklar üzerinde çalışıyoruz? diye konuştu.

1 ay sonra hazır

İş Kanunu'nda işverenlere spor tesisi yapma, kantin açma gibi bazı yükümlülükler yüklendiğini anımsatan Başesgioğlu, bunları ne derece hafifletebileceklerine baktıklarını anlattı. Başesgioğlu, çalışmanın bir ay içinde toparlanabileceğini bildirdi.

İşsizlik yüzde 9.6'ya indi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), işsiz sayısının 2006'nın Kasım döneminde, önceki yılın aynı dönemine göre 196 bin kişi azalarak 2 milyon 415 bin kişiye düştüğünü açıkladı. Hanehalkı İşgücü Anketi'nin Ekim-Kasım-Aralık 2006 dönemini kapsayan ?Kasım 2006? sonuçları açıklandı. Bu dönemde işsizlik oranı 2005'in aynı dönemine göre 1 puanlık azalışla yüzde 9.6 seviyesinde gerçekleşti. TÜİK'e göre, kayıtdışı istihdam oranı, 2006'nın Kasım döneminde önceki yılın aynı dönemine göre 1,5 puanlık azalışla yüzde 48 oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber