Milli Eğitim Bakanlığı Kurum İdari Kurulu Sonuç Raporu

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu, her kurumda, sendika ve kurum temsilcilerin oluşan bir kurum idari kurulu oluşturulmasını ve bu kurulun kurumsal düzeydeki konular için çalışmalar yapmasını öngörmüştür. Milli Eğitim Bakanlığında Kasım ayında başlayan toplantılar, 31/01/2007 tarihinde sonuçlandırılmış ve bir rapora bağlanmıştır. Toplantıya yetkili sendika olarak Türk Eğitim Sen katılmış olup, sendikadan yapılan açıklamada, il içi ve iller arası tayinlerde hizmet yılı hesaplanmasında 30 Eylül tarihinin esas alınması yönündeki bölümün rapordan çıkarıldığı belirtilmiştir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Şubat 2007 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurum İdari Kurulları, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Kanunu ve ilgili yönetmelik doğrultusunda yılda 2 kez, Ekim ve Nisan aylarında toplanmaktadır. Bu toplantılarda, çalışma hayatından kaynaklanan problemler masaya yatırılıyor ve çözüm teklifleri değerlendiriliyor. Ekim 2006 yılında başlayan Kurum İdari Kurulu ilk toplantısını 9 Kasım 2006 tarihinde yaptı.

Yetkili sendika Türk Eğitim Sen ile MEB arasında yapılan görüşmeler sonucunda ortaya çıkan raporu görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber