Türkiye'nin tek kadın defterdarı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Şubat 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE'nin tek kadın defterdarı olan Çanakkale Defterdarı Sacide Şakar, ?Erkek egemen bir topluluğa hitap eden bir işin başındayım. Ancak işimde çok cesurumdur ve taviz vermem? dedi.

Teşkilata lise mezunu olarak en alt kademeden memur olarak başlayan Sacide Şakar bir yandan da eğitimini sürdürdü. Önce Maliye Muhasebe Yüksek Okulu'nu bitirip basamakları tırmanmaya başlayan Şakar, ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Şakar, 1998 yılı Ocak ayında Sinop Defterdarlığı görevine yükseldi. Eşini 1984 yalında kaybeden bir çocuk annesi 50 yaşındaki Sacide Şakar, ilk yıllarda kendisiyle birlikte Türkiye'de üç kadın defterdar bulunduğunu, ancak daha sonra iki meslektaşının emekli olmasıyla Türkiye'nin tek kadın defterdar unvanını kazandığını söyledi. Sacide Şakar, taşrada gelinebilecek en üst noktada olduğunu belirterek, bundan sonra gönlünde yatanın daire başkanlığı, genel müdür yardımcılığı veya genel müdürlük olduğunu belirtti.

Sinop, Çankırı ve Karabük defterdarlıklarında bulunduktan sonra 29 Eylül 2006 tarihinde Çanakkale Defterdarlığı görevine atanan Sacide Şakar, mesleğin 31'inci yılını doldurduğunu açıkladı.

Mesleğini icra ederken kadın olmanın dejavantajını yaşadığını belirten Şakar, ?Görev yaptığım her yerde esnaf veya işadamları bana saygıyla yaklaştı. Benim de işini çok seven, ciddiye alan ve takipçi olan bir yapım var. Ama yine de ?Kadındır işte ürker mi, çekingenliği olur mu' diye yoklamalar oluyor. Çanakkale'de bunu hiç yaşamadım, ama daha önce görev yaptığım bazı yerlerde bununla karşılaştım. Ben olaya şöyle bakıyorum; Karşımdaki vatandaş eğer ödeme güçlüğü içine girmişse ve yasal çerçevede eğer taksitlendirme isteyebiliyorsa bunu mutlaka sağlarım. Ama alışkanlık düzeyinde, idare edeyim, zamana yayayım şeklinde farklı bir yaklaşım hissedersem çok da cesurumdur ve gereğini yaparım? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber