Bağ-Kur'da 128 milyon reçete 'bakılmadan' ödendi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Şubat 2007 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bürokraside işleyişin hızlı olmaması ciddi ihmallere yol açıyor. Bağ-Kur'da bedeli ödenen 128 milyon sağlık reçetesinin aşırı birikme sonucu kontrol edilmeden imha edildiği belirlendi.

BAĞ-KUR'DA sağlık reçetelerinin bürokratlar tarafından zamanında kontrolü yapılmadığı için aşırı biriktiği, bedeli ödenen reçete kupürlerinin dağ gibi yığılması üzerine kontrol edilmeden imha edildiği ortaya çıktı. Yüksek Denetleme Kurulu Raporu'yla, Bağ-Kur'da 128 milyon 96 bin reçetenin kontrol edilmediği tespit edildi. Söz konusu raporda, reçetelerin konulacak yer bulunamadığı için imha edildiği buna rağmen hızla biriktiğine dikkat çekildi. Usule uygun düzenlenip düzenlenmediği kontrol edilmeyen reçeteler nedeniyle devletin kayba uğradığı iddia edildi ve yetkililerin olaya el koyması istendi.

RAPORDA oluşturulan komisyonlarca 2000 yılı ve daha önceki yıllara ait reçetelerin imha işlemlerin devam ettiğinin belirlendiği de kaydedildi. Ancak buna rağmen sadece 19 il müdürlüğünde 2001-2005 yıllarına ait olup Ağustos 2006 itibariyle kontrol edilmeyi bekleyen reçete sayısının 65 milyon 501 bin 200 adete ulaştığı vurgulandı. Raporda kurum eczacı personeli ve müfettişlerince reçetelerde yapılan fiziki kontrollerde, sahte kupürler, reçetelere sonradan yapılan ilaveler, ilaç adları ve dozlarındaki farklılıklar, belgelerin doğru düzenlenmemesi gibi birçok hatalı uygulamalarla karşılaşıldığına dikkat çekildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber