"Üniversiteleri kim idare edecek" tartışmaları yüzünden öğrencilerin sorunları çözülemiyor

Haber Giriş : 15 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazi Üniversitesi`nin 2003-2004 yılı mezuniyet töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Rıza Ayhan, üniversiteleri kimin idare edeceği tartışmaları yüzünden öğrencilerin sorunlarının bir türlü çözülemediğini açıkladı.

Gazi Üniversitesi`nden 2003-2004 yılında mezun olan öğrenciler, törenle mezuniyet belgelerini aldı. Gazi Üniversitesi`nin 32 fakültesinden ve yüksekokullarından mezun olan öğrenciler için ASKİ Spor Salonu`nda yapılan törene, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrenci aileleri katıldı.

Prof. Dr. Rıza Ayhan, törende yaptığı konuşmada, zamanın hızlı geçtiğini ve zamanını iyi değerlendirenlerin hayatta başarılı
olduklarını belirtti. Türk üniversitelerinin çok büyük sorunları olduğunu kaydeden Ayhan, Türkiye`de gençlerin sadece yüzde 17`sinin yükseköğrenim gördüğünü ve bu oranın çok düşük olduğunu söyledi.

Yükseköğretim konusunda son günlerde yaşananların zaman kaybı olduğunu, problemlerin çözümüne ilişkin olumlu bir adım atılmadığını ifade eden Ayhan, ``Zamanımızı üniversiteleri kim idare edecek diye kavga ederek harcadık. Gençlerin önündeki engelleri kaldırmadıkça üniversiteleri kim idare ederse etsin`` diye konuştu.

Prof. Dr. Ayhan, üniversite giriş sınavına 1 milyon 900 bin öğrencinin girdiğini ve sadece 300 bin öğrencinin üniversite öğrenimi
gördüğünü belirterek, ``Yazık değil mi bu gençlere... Türk gençliğinin önünü açın, bu tartışmalar gençliğin problemlerini çözmez`` dedi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber