'Taşerona kadro'yu Bakanlar Kurulu'na götüreceğim'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Erzurum'da katıldığı 1 Mayıs kutlamalarında: Taşerona kadro diyorsunuz. Mesajlarınız alınmıştır. Erzurum'dan aldığım mesajı Bakanlar Kurulu'na, Başbakanımıza götüreceğim dedi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Mayıs 2017 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TURGAY İPEK

Meydandaki törende saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın ardından Kuran-ı Kerim okundu ve Büyükşehir Belediyesine ait Mehteran Bölüğü'nü gösteri yaptı.

'CANIMIZI YAKIYOR'

Terönde konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Sizler elinizin emeğiyle, alnınız teriyle, çoluk çocuğunuzun ailenizin helal nafakasını kazanırken, bu ülkenin ne zaman ihtiyacı oldusa her zaman doğrunun yanında durdunuz. Her zaman dimdik bir şekilde hakkın adaletin yanında durdunuz. Burada sizlerin ortaya koyduğu bütün pankartları gördüm. Taşerona kadro diyorsunuz. Mesajlarınız alınmıştır. Erzurum'dan aldığım mesajı Bakanlar Kurulu'na, Başbakanımıza götüreceğim" dedi.

Bakanın ardından kürsüye gelen Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, "İnsanca yaşamak için, evine ekmek götürebilmek için, namerde muhtaç olmamak için işyerlerinde en ağır şartlarda çalışırken hayatlarının baharında iş kazalarında kaybettiğimiz emekçi kardeşlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Bu ülkenin çalışanları, üretenleri, emeğiyle geçinenleri olarak pek çok sorunumuz var.

Taşeron işçilere kamuda işçi kadrosu istiyoruz. Geçici ve mevsimlik işçilerin sorunları acilen çözülsün istiyoruz. Emeğin ve emekçilerin önündeki bütün engellerin kalkmasını, örgütlenmenin önünün bir an önce açılmasını istiyoruz. Kıdem tazminatı sorunumuz var. Canımızı yakan iş kazaları var. Onun için alanlardayız, onun için Erzurum'dayız, tüm Türkiye'deyiz. Erzurum'dan bir kez daha haykırıyoruz" dedi. Şenlik havasında geçen kutlamalar olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber