Çelik, Başbakan'ın öğretmen tayin isteğini nasıl geri çevirdi?

Haber Giriş : 20 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan'ın eline bir vatandaş tayin isteğine ilişkin bir not vermiş. Tayyip Bey de uçakta Bakan beye... Bakan bey ''Sayın Başbakanım şu ana kadar referansla hiç tayin yapmadık. Lütfen benden bunu istemeyin'' diyerek nazik bir dille reddetmiş. Peki, kim bu bakan?...

BAKAN'DAN ''TORPİL İSTEMEYİN. YOK'' YAZISI...

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik torpil konusunda çok hassas. Asla torpile izin vermiyor. Bu konudaki titizliği efsane halini almış durumda. Mesela bir keresinde Başbakan'ın eline bir vatandaş Milli Eğitim'de tayin isteğine ilişkin bir not vermiş. Tayyip Bey de uçakta Bakan beye... Bakan bey ''Sayın Başbakanım şu ana kadar referansla hiç tayin yapmadık. Lütfen benden bunu istemeyin'' diyerek nazik bir dille reddetmiş.

Milli Eğitim Bakanı son olarak milletvekillerine bir yazı göndererek bu konudaki kararlılığını ortaya koydu ve ''Torpil istemeyin, yok'' diye yine nazik bir dille uyardı. Milletvekillerine gönderilen yazı şöyle: ''Tayinler elektronik ortamda, otomasyon sistemiyle yapılacak. Öğretmenlerimizin istekleri hizmet puanları doğrultusunda başkaca hiçbir müdahale olmaksızın gerçekleştirilecektir. Bu nedenle atama ve yer değiştirme işlemlerinde aracı bulmaya gerek kalmayacaktır.'' Sayın milletvekillerine ve tayin için Meclis kapısını ısrarla aşındırmaya devam eden öğretmenlerimize duyurulur."

Mustafa Kurdaş/ Mustafa Yılmaz

Milli Gazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber