Büro çalışanları uçak yolcularından daha fazla risk altında

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Mart 2007 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni Zelanda'da yapılan bir araştırma, uzun saatlerini masa başında hareketsiz geçiren büro çalışanlarının, damar trombosisi riskine uzun uçak yolculuğu yapanlardan daha fazla meyilli olduğunu ortaya koydu.

Sonuçları basın aracılığıyla duyurulan, Wellington Tıbbi Araştırma Enstitüsü'nden Richard Beasley başkanlığındaki araştırmaya göre, damar trombosisi yüzünden hastaneye yatırılanların üçte biri, bilgisayar başında uzun saatler oturan büro çalışanları.

Araştırmada, çalışmada incelenen 62 kişinin yüzde 34'ünün büro çalışanı, yüzde 21'inin de kısa süre önce uzun uçak yolculuğu yapanlar olduğu ortaya çıktı.

Profesör Beasley, damar trombosisinden mustarip bazı büro çalışanlarının günde 14 saat bilgisayar başında oturduğunu, bazılarının da hiç ayağa kalkmadan 3-4 saati masa başında geçirdiğini söylediğini ifade ediyor.

Uzun uçak yolculuğunda ortaya çıkan ve kimi zaman ölümcül de olabilen damar trombosisi aslında haksız yere "ekonomi sınıfı sendromu" olarak adlandırılıyor çünkü her sınıf uçuşta bütün yolcuları etkilediği görülebiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber