Valilik binasında intihar girişimi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2007 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karabük'ten çalışmak için Rize'ye gelen, ancak iş bulamayan 18 yaşındaki Numan Gül, memleketine dönüş parası bulamayınca Valilik binası merdiven boşluğunda intihara kalkıştı

Vali Kasım Esen'in koruma polisi tarafından ikna edilerek intihardan vazgeçirilen genç gözaltına alındı

Rize'de iş bulamayacağını anlayan Numan Gül, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na giderek memleketi Karabük'e dönmek için yol parası istedi. İddiaya göre olumlu yanıt alamayan genç, saat 14.30 sıralarında Valilik Binası'nın 5'inci katındaki merdiven korkuluklarının üzerine çıktı.

Üzerindeki kazağı çıkaran Numan Gül, bir ayağını aşağıya sarkıtarak intihar tehdidinde bulundu. Paniğe kapılan Valilik çalışanları genci vazgeçirmeye çalıştı. Vali Kasım Esen'in koruma polisi, beşinci kattaki gencin yanına gelerek uzun uğraşlar sonucu intihardan vazgeçirdi. Daha sonra Vali Esen'in makam katına indirilen Numan Gül, polis tarafından gözaltına alındı.

İşsiz olduğunu söyleyen Numan Gül, vakıftan istediği para yardımına olumsuz yanıt aldığı için intihara kalkıştığını söyledi. Numan Gül daha sonra Cumhuriyet Polis merkezine götürüldü.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Nurettin Köse ise, ?Bu genç bize geldi. Samsun'a gitmek istediğini belirtti. Biz de kendisine ?Karabüklüsün, niye Samsun'a gidiyorsun? Biletini alıp seni Karabük'e yollayalım' dedik. Bize tutarsız cevaplar verdi. Biz de vakfın Karabük Şubesi'ni aradık. Bu gencin ailesine orada düzenli yardım yapıldığını öğrendik. Diğer illerde de vakıf şubelerine giderek aynı hikaye ile para istediğini tespit ettik ve yardım etmedik? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber