Doktorlar 14 Mart'ta hizmet vermeyecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 12 Mart 2007 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Tabip Odası Başkanı Osman Küçükosmanoğlu, doktorların, Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı 14 Mart Çarşamba günü zorunlu haller dışında sağlık hizmeti vermeyeceğini bildirdi.

Küçükosmanoğlu, yaptığı açıklamada, 14 Mart Tıp Bayramı'nda zorunlu haller dışında sağlık hizmeti sunmayarak, sağlık hizmetlerinin ticaretleştirilmesi politikalarına yönelik itirazlarını dile getireceklerini kaydetti.

Tıp Bayramı'nda Türk Tabipler Birliği'nin yıllar içinde biriktirdiği değerlerden oluşan pozitif çözüm önerilerini bir kez daha kamuoyuna aktaracaklarını belirten Küçükosmanoğlu, sağlık hizmeti sunmama eyleminde her yaştaki acil hastalar ve çocukların zarar görmemesi için özel çaba göstereceklerini ifade etti.

Küçükosmanoğlu, "Eylem süresince acil servisler, polikliniklerde görevli hekimlerce takviye edilecek. Çocukların, hamilelerin, diyaliz hastalarının, yoğun bakımda yatan hastaların, kanser hastalarının acil olmasa bile tedavileri aksatılmayacak. Eylem süresince hastalar, eylem nedeni konusunda bilgilendirilecek" dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI HİZMETLERİN AKSAMAMASI İÇİN UYARDI

Öte yandan Sağlık Bakanlığı 14 Mart'ta hastanelerde doktorların sağlık hizmeti vermeme gibi bir eylem içine girme eğilimleri konusunda hastaneleri uyardı.

Bakanlık hastanelere gönderdiği genelde ile 14 Mart'ta işe gelmeyen veya iş yavaşlatan sağlık personeli hakkında gerekli tutanak tutularak üst makamlara bildirilmesini istedi.

Adana Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Yağcı, kendilerinin tüm polikliniklerde sağlık hizmeti vereceklerini belirterek, "Vatandaşın sağlık hizmeti almasını engelleme gibi bir durum olamaz." dedi.

Adana Numune Hastanesi Başhekimi Dr. Atilla Akova ise Devlet Memurları Kanununa göre bir eylem yapmanın kanuni olmayacağını tüm sağlık personeline bildirdiklerini belirterek, "Hastanemizde acil dahil olmak üzere tüm polikiliniklerde hizmet verilecek. Ancak herhangi bir eylemin içinde olan olursa bunu da Sağlık Müdürlüğü'nün isteği doğrultusunda ilgili makamlara bildireceğiz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber