Der Spiegel'den 'kontrollü' iftirası

Almanya'nın haftalık siyasi dergisi 15 Temmuz darbesini konu alan skandal bir habere imza attı. Dosyada FETÖ'nün 'kontrollü darbe' tezini savunan ifadeler yer aldı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 03 Temmuz 2017 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Der Spiegel'den 'kontrollü' iftirası

Der Spiegel'de Türk asıllı Gazeteci Eren Çaylan ve Spiegel Türkiye muhabiri Maximilian Popp imzalı altı sayfalık dosya haberde skandal ifadeler yer aldı. 15 Temmuz darbe girişimini Fetullahçı Terör Örgütü'nün ağzından aktaran haberde Türk hükümetinin darbeye bilerek engel olmadığı öne sürüldü. Spiegel'in haberinde Fetullah Gülen'in darbedeki rolü görmezden gelindi. İşte FETÖ'nün algı operasyonuna hizmet eden"Uzun Bir Gecenin Protokolü" başlıklı haberde yer alan skandal ifadeler:

"Muhalefet olayın aydınlamasını istiyor. Fakat ne istihbarat başkanı, ne de genelkurmay baskanı parlamentodaki komisyona açıklama yapmadılar. Erdoğan'ın 15 Temmuz'un aydınlığa kavuşturulmasına artık ilgisi yok. O şu an başka işlerle meşgul"

KONTROLLÜ DARBE TEZİ

"Gülen'e göre darbe teşebbüsü Erdoğan tarafından organize edilmiş bir oyun, iktidarını genişletmek için. Türkiye'nin batıdaki partnerleri hala hangi anlatımın doğru olduğuna karar vermiş değil. Erdoğan bu darbe teşebbüsünü kendisini desteklemeyen kesimleri sindirmek için sindirme aracı olarak kullanıyor"

YALANLA ALGI HABERİ

"Türkiye Cumhurbaşkanı ülkesini bir diktatör gibi yönetiyor. Güya darbe teşebbüsünden darbe akşamı eniştesi tarafından haberdar edilmiş. Erdoğan'ın anlatımından darbe teşebbüsünden önceden haberdar olduğu fakat hemen müdahale etmeyerek olaydan siyasi çıkar sağlamak istediği anlaşılmaktadır. Darbe teşebbüsünün akışını MİT'e haber vererek değiştiren Pilot Karaca istihbaratın koruması altında. Hükümet onun kamuoyuna konuşmasını engellemek istiyor"

GÜLEN'İ AKLADILAR

"Darbe gecesinden bazı soruların cevapları hala yok. Örneğin: Devlet kurumları öğleden sonra olaydan haberi olmasına rağmen, neden hemen başkaldıranlara karşı müdahalede bulunmadı? Ayrıca darbeciler arasında çok sayıda Gülenci olmasına rağmen, Gülen'in darbeye dahil olup olmadığı şüpheli ve ispat edilemiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber