Livaneli'nin 4.5 yıllık Meclis karnesi

Haber Giriş : 16 Mart 2007 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2004'te CHP'den kopan Zülfü Livaneli milletvekilliği adına ne yapıyor? Son dönemde sanatsal çalışmalara ağırlık vererek kitap yazan Livaneli, Meclis çalışmalarıyla ne kadar ilgili?

CHP'den İstanbul Milletvekili seçilen Zülfü Livaneli sanatçı kişliği ile Meclis'e girdi..

Ancak son dönemlerde yaşanan CHP Kurultayı tartışmalarının ardından partiden koptu..

cafesiyaset.com, 2004 yılında CHP'den istifa eden ve halen bağımsız olarak milletvekiliğini sürdüren Zülfü Livaneli'nin Meclis'teki yaklaşık 4,5 yıllık karnesini çıkardı.

Livaneli, halen milletvekili, maaşını Meclis bütçesinden alıyor. Son dönemde sanatsal çalışmalarına ağırlık veren ve kitap yazan, bir gazetede yazarlık yapan ünlü sanatçının Meclis çalışmalarıyla, yasama ve denetim çalışmalarıyla bir ilgisi var mı?

İşte, 4,5 yıl boyunca hiç bir Meclis Komisyonu'nda yer almayan Livaneli'nin devamsızlık karnesi;

Birinci yasama yılında 12, ikinci yasama yılında 14, üçüncü yasama yılında ise 8 kez genel kurul çalışmalarına katılmadı.

4,5 YILDA BİR YASA TEKLİFİ..

Ömer Zülfü Livaneli, Meclis'teki 4,5 yıllık süresi boyunca sadece kendi adını taşıyan bir yasa teklifi verdi; O da, '26.9.2004 Tarih ve 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 301. Maddesinin 1. ve 3. Fıkrasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'. Teklifle, Türk Ceza Kanunu'nda yer alan "Türklük" ibaresinin anlam olarak daraltılarak "Türk Ulusu" şeklinde düzenlenmesi öngörülmektedir.

Teklif halen komisyonda.

Zülfü Livaneli, kendi adını tışayan bu teklifin yanı sıra başka miletvekilleri tarafından hazırlanan 7 teklifde ise sadece imzası bulunuyor.

YAZILI SORU ÖNERGELERİ..

Bağımsız Milletvekili Zülfü Livaneli, 4,5 yıllık sürede sadece 8 yazılı soru öngeresine imza attı..

Bunlardan biri Devlet bakanı Mehmet Aydın'a yönelikti.

Livaneli Aydın'a, Fatih Cami'nde Fransız Televizyon ekibine yapıldığı ileri sürülen davranışla ilgili gelişmeleri sordu.

Meclis Başkanı'ndan ise Sözde Ermeni Soykırım ile ilgili sözde dayanak kitabı Mavi Kitapla ilgili İngiltere parlamentosu yazışmasının sonucuna açıklık getirlmesini istedi...

Diğer 5 soru öngerisi ise sokak çocukları,gökova,balık çiftlikleri ve devlet hastanelerinde senet imzalattırılması ididalarıyla ilgili oldu..

Ömer Zülfü Livaneli: 1946 Ilgın doğumlu. ABD Fairfax Konservatuarı'nda eğitim alan Livaneli, Yazar ve Besteci. Türkiye'de Yılın Müzisyeni, Yılın En İyi Film Müziği Ödüllerinin yanısıra, Yurtiçi ve Yurtdışı otuzdan fazla ödülün sahibi, Türkiye-Yunanistan Dostluk Derneği Kurucusu, UNESCO İyiniyet Büyükelçisi ve Genel Direktör Danışmanı, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) ve Batı Avrupa Birliği (BAB) Asamblesi Türk Delegasyonu Üyesi -

cafesiyaset

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber