THY Yönetim Kurulunda adamım var dedi, 25 kişiyi 100 bin TL tokatladı

İstanbul'da kendisini polis olarak tanıtıp THY yönetim kurulunda adamı olduğu yalanıyla hostes ve pilot olmak isteyen insanları dolandıran Uğur Gadiç isimli dolandırıcı yakalanarak cezaevine kondu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Ağustos 2017 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
THY Yönetim Kurulunda adamım var dedi, 25 kişiyi 100 bin TL tokatladı

Ferit ZENGİN

Bir sosyal medya hesabından ağına düşürdüğü kurbanlarına THY antetli mailler göndererek hesabına kişi başı 3 ile 5 bin lira arasında para yatırtan dolandırıcının, 25 kişiden aynı yöntemle 100 bin liranın üzerinde para topladığı tespit edildi.

SAHTE HESAP AÇIP AVA ÇIKTI

Swarm isimli sosyal medya hesabı üzerinden kendisine Merdan Karahan adına sahte hesap açan Uğur Gadiç'in dolandırıcılık tezgahı, geçtiğimiz Haziran ayında hostes yapacağı bahanesiyle kandırıp parasını aldığı Y.??S isimli genç kızın savcılığa yaptığı şikayetiyle ortaya çıktı. Savcılık talimatıyla harekete geçen Asayiş Şube Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri Uğur Gadiç'in açtığı hesapları yakın takibe aldı.

AVLANIRKEN POLİSE AVLANDI

Yapılan sanal takip sonrasında Uğur Gadiç ile pilot olmak isteyen vatandaş görünümüyle irtibata gecen asayiş polisi, kendisini vatandaş görünümündeki polislere Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli sivil polis olarak tanıtan Gadiç'in para yatırılması için verdiği hesap numarası sonrasında harekete geçerek kendisini Küçükçekmece'de tespit ettiği adresinde yakalayarak gözaltına aldı.

"THY YÖNETİM KURULUNDA ADAMIM VAR"

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguya alınan ve dolandırıcılıktan 8 ayrı sabıkası olduğu tespit edilen azılı dolandırıcının yapılan araştırmalarda benzer şekilde 25 kişiyi hostes ve pilot yapma vaadiyle kandırıp verdiği hesaba para yatırtarak dolandırdığı belirlendi. Yapılan soruşturmada bir dönem Atatürk Havalimanı kargo bölümünde çalıştığı tespit edilen Gadiç'in ağına düşürdüğü kurbanlarına "THY yönetim kurulunda adamım var" yalanını söyleyerek kayıt ve başvuru işlemleri için kişi başı üç ile beş bin TL arasında para topladığı tespit edildi.

ANTETLİ MAİLLER VE UMUT AŞILAYAN BİLGİLER

Polis tarafından yapılan araştırmalarda, yaşları yirmi ile otuz arasında değişen kadınların maillerine THY antetli mailler attığı ve işe başlayacakları zaman nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda umut aşılayan bilgilerde paylaştığı tespit edilen Uğur Gadiç sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber