Sokakta sigara içen Belediye personeline para cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2007 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLURFA'nın Siverek İlçesi'nde, daha önce belediye binasında sigara içmeyi yasaklayan DYP'li Belediye Başkanı Hasan Çelebi, bu kez belediye personeline sokakta sigara içme yasağı getirdi. Yasağa uymayan çalışanın maaşından 100 YTL kesileceği duyuruldu.

Üç dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten Hasan Çelebi, sigaraya karşı mücadelesi nedeniyle ilçede, ?Sigara düşmanı başkan' olarak anılmaya başladı.

İlk olarak, personelin, belediye binasında sigara içmesini yasaklayan Başkan Çelebi, daha sonra işlem ve ziyaret için gelen vatandaşlara da aynı yasağı uyguladı. Kurala uymadığı gerekçesiyle çok sayıda personele para cezası uygulayan Çelebi, son olarak belediye personelinin cadde ve sokaklarda sigara içmesini de yasakladı.

GÖRDÜ, CEZAYI KESTİ

Başkan Çelebi, uygulamanın ardından bu sabah saatlerinde belediye binasının bulunduğu Hürriyet Caddesi'nde, Su İşleri Müdürlüğü Kaçak Su Ekibi sorumlusu 48 yaşındaki Abbas Ünsal'ı elinde sigara ile gördü. Çelebi, Muhasebe Müdürlüğü'ne talimat vererek Ünsal'ın maaşından sokakta sigara içtiği için 100 YTL kesilmesi talimatını verdi.

32 yıldır sigara tiryakisi olduğunu belirten Ünsal, dayanamayıp sokakta sigara içtiğini, Başkan Çelebi'yi fark etmediğini belirtti. Ünsal, ?Sabah, belediye binasına geliyordum. Başkan beni sigara içerken görmüş. Bu konuda çok duyarlı ve kimsenin sigara içmesini istemiyor. 32 yıldır sigara içiyorum. Çoğu zaman bırakmayı düşündüm ama başarılı olamadım. Bu ceza olayından sonra bırakmayı bir kez daha deneyeceğim'" dedi.

YASAL DEĞİL, CAYDIRICI

Başkan Hasan Çelebi, sigarayı bırakmakta caydırıcı olması için personele para cezası verdiklerini söyledi. Çelebi, sigaranın insanlara hem sağlık hem de ekonomik anlamda büyük zararlar verdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Ben sigaraya karşı birisiyim. Bunu da herkes biliyor. Belediye personellerimizin sigarayı bırakmaları için uyarıda bulundum. Tüm personel bu karara uyacağını açıkladı. Son olarak, cadde ve sokaklarda sigara içilmemesini istedik ve sonra bina içerisinde sigara içilmemesi, içenlerin de maaşından 100 YTL ceza kesilmesini kararlaştırdık. Uygulamanın yasal bir dayanağı yok. Ama biz bu kararları belediye personellerimizle yaptığımız toplantılarda alıyoruz ve kendileri de kabul ediyor. Sigara içen personelimizin sağlığını korumak ve bu kötü alışkanlıklarından vazgeçirmek için maaşından kesintiler yapıyoruz.?

Bugüne kadar 30 belediye personeline sigara cezası kesildiği ve bu cezalardan elde edilen gelirin, belediyeye müracaat eden yoksul kişilerin ihtiyaçlarını karşılamakta kullanıldığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber