Öğrenciler ders çalışmayı seviyormuş

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 23 Mart 2007 11:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İlköğretim 5. sınıf öğrencileriyle yapılan araştırmada, öğrencilerin büyük bölümünün ders çalışmayı sevdiği belirlendi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim ve Sosyal Bilimler Dergisi'nin son sayısında, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Aysel Demiroğlu Memiş'in Ankara'nın Çankaya ilçesinde 6 ilköğretim okulunda 447 beşinci sınıf öğrencisinin ''ders çalışmaya ilişkin görüşleri''ni belirlediği araştırmaya yer verildi.

Yapılan çalışmada öğrencilerden 421 öğrencinin ders çalışmayı sevdiği, ''26 öğrencinin ise ders çalışmaya yönelik olumsuz tutum'' taşıdığı belirlendi.

Ders çalışmayı seven öğrencilerin yüzde 52.5'i ''ders çalışmak hoşuma gidiyor, hem eğleniyor hem de bilgi ve becerim ediniyorum'', yüzde 29.7'si ''ders çalışmak gelecekte bir meslek sahibi ve başarılı olmamızı sağlar'', yüzde 9.7'si ''ders çalıştığım zaman derslerimde başarılı olup yüksek notlar alıyorum'' şeklinde görüş belirtirken, öğrencilerin yüzde 8.1'i de ders çalışma nedenleri hakkında değişik görüşler dile getirdiler.

Ders çalışmayı sevmediğini açıklayan 26 öğrencinin yüzde 77'si ders çalışmayı sıkıcı bulurken, yüzde 23'ü de başka nedenlerden dolayı ders çalışmayı sevmediklerini ifade etti.

Öğrencilerin yüzde 57.3'ü ''ders çalışmadığım zaman ileride mesleğimi kazanamam, hayatta başarılı olamam ve cahil biri olurum'' yönünde fikir sahibi olduğu belirlenirken, yüzde 34.1'i ''ders çalışmadığım zaman öğretim hayatında başarısız olurum'' düşüncesini taşıdığı ortaya çıktı. Öğrencilerin yüzde 8.6'sı da ders çalışmalarına değişik nedenler gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber