YÖK 15 üniversiteye rektör atayamaz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2007 12:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK'ün, yeni kurulan 15 üniversiteye rektör ataması yapmasının mümkün olmadığını söyledi. Bakan Çelik, Ağustos ayında 20 bini sözleşmeli, 10 bini kadrolu toplam 30 bin öğretmen ataması daha yapacaklarını, 2-3 bin kadar da memur ve hizmetli alacaklarını belirtti.

Yeni kurulan üniversitelere rektör atamasıyla ilgili bir soru üzerine, YÖK'ün yeni kurulan 15 üniversiteye rektör atamasıyla ilgili seçim yaptırdığını ve bazı adaylar belirleyip Cumhurbaşkanlığı'na sunduğunu hatırlatan Bakan Çelik, "Biz bu durumun yasalara ve Anayasaya aykırı olduğunu söyledik. Çünkü yasa ve anayasadan alınmamış bir yetkiyi hiçbir kişi ve kurum kullanamaz. Yüksek Öğrenim Kanunu'nun 13. maddesine göre, YÖK'ün yeni kurulan 15 üniversiteye rektör ataması yapması mümkün değil" diye konuştu.

Bakan Çelik, bir gazetecinin cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bir sorusu üzerine, suni gündemler oluşturulmaya çalışıldığını ifade ederek, cumhurbaşkanlığı seçiminin en kolay geçen seçim olacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber