Erdoğan: İnterneti silah olarak kullanmak isteyenler ile savaşalım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2007 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ?interneti silah olarak kullanmak isteyen, uyuşturucuya, cinsel sapkınlığa dönüştüren sanal çetelere karşı mücadele edilmesi? çağrısında bulundu.

Erdoğan, ?internetin sanal çetelere mesken olmasına,internet kafelerin suç merkezi haline getirilmesine izin vermemiz söz konusu olamaz? dedi.

Başbakan Erdoğan, Sabah Gazetesi tarafından Hilton Oteli'nde, ?Temiz İnternet Kampanyası?nın başlatılması dolayısıyla düzenlenen toplantıda bir konuşma yaptı.

Konunun, çocuklar, gençler ve Türkiye'nin geleceği için hayati derecede önem taşıdığını vurgulayan Erdoğan, bugünkü toplantıda yararlarıyla, zararlarıyla, toplumsal gelişme üzerinde önemli etkileri olan bilgi teknolojileri ve internetin değerlendirileceğine işaret etti. Erdoğan, şöyle devam etti:

?Sakıncalarından arındırmak, geleceğe dönük bir temiz internet perspektifi oluşturmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki yenilikler gerek ekonomik, gerek sosyal hayatın her alanını ve toplumun tüm kesimlerini çeşitli biçimlerde etkisi altına alıyor. 21. yüzyıla şimdiden damgasını vuran bu teknolojiler yeni bir toplumsal dönüşüme, yani bilgi toplumuna geçişin de zeminini oluşturuyor.

Bugün bilginin dünya ölçeğinde paylaşılabilmesi için güçlü bilişim alt yapısının belirli ülkelerle sınırlı kalmayarak bütün ülkelere yayılması zorunlu hale gelmiştir. Artık bilişim ve telekomünikasyon alanında ülkeler arasındaki teknolojik uçurumların kapatılması, gelişmekte olan ülkelerin de yeterli bilişim altyapısına sahip olmaları gerekiyor.?

?ZARARLARI DA HESABA KATILMALI?

Bunun için uluslararası iş birliğinin şart olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, bilgi toplumunu oluştururken insanların hayatına katılan yeniliklerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Erdoğan, internetin yararlarının yanı sıra zararlarının da hesaba katılması gerektiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Özellikle de genç nüfusumuzun ruh sağlığını, zihin sağlığını korumak mecburiyetindeyiz. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızı ve gençlerimiz her türlü bilgi kirliliğinden ve her türlü kötü alışkanlıklardan korumak, vicdani sorumluluğumuz olduğu kadar, anayasamızın da bize yüklediği bir görevdir. Günümüzde internet üzerinden birçok bilgiye ulaşmak mümkün hale gelmiştir. Bu bir gerçektir. Ancak bütün teknik araçlar gibi internet ve bilgi teknolojileri de iyi ya da kötü amaçlarla kullanılabilir.

Teknolojinin gelişmesi ve alternatif yeni erişim yöntemlerinin oluşmasıyla birlikte her türlü bilgiye, belgeye ulaşım yolu basit hale gelmiştir. Bilgiye, belgeye ulaşımın kolaylaşması insanlığın medeniyet yolculuğu bakımından önemli bir fırsattır. Ancak bu imkanı, fırsatı, ideal amaçlar doğrultusunda kullanmalı, ilaç üretmemize yarayacak bir bilgiyi zehir üretmek için kullanmamalıyız. Bilgi günümüzün şüphesiz ki en güçlü aracıdır. Bu araç insanlığa yarar sağlamak için de zarar vermek için de kullanılmaya elverişlidir.?

ERDOĞAN'DAN ÇAĞRI

Başbakan Erdoğan, ?interneti silah olarak kullanmak isteyen, uyuşturucuya, cinsel sapkınlığa dönüştüren sanal çetelere karşı hep birlikte mücadele edelim? çağrısında bulundu.

Sabah Gazetesi'nin açtığı kampanyaya herkesi destek olmaya çağıran Erdoğan, hükümet olarak bu konuda üzerlerine düşen sorumluluğun bilinciyle bunun hukuki altyapısını oluşturmak için çalışmaları yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Erdoğan, internet kafeler ve benzeri mekanlarda internetin yanlış amaçlarla kullanımına engel olmak konusunda kararlı olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

?Biz internet kafeleri, bilgi istasyonları olarak görmek istiyoruz. Bu amaçla faaliyetlerini sürdürdükleri müddetçe en büyük destekçileri biz olacağız. Ancak amacının dışında gençlerimize, çocuklarımıza kötü alışkanlıklar, kötü fikirler yansıtan suç merkezleri olarak çalışacaklarsa bilsinler ki karşılarında bizi bulacaklardır. İnternetin sanal çetelere mesken olmasına, internet kafelerin suç merkezi haline getirilmesine izin vermemiz söz konusu olamaz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber