Bu okul Türkiye'yi doyuruyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Nisan 2007 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türkiye'nin Tek Aşçılık Okulu'ndan dev organizasyonlu Kepçe Devir Deslim Töreni...

Mengen Aşçılık Meslek Lisesi 7 Nisan'da büyük bir organizasyonla 1000 aşçısını okuluna çağırıyor.

25 Ekim 1985 yılında açılmış olan Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi bu alanda Türkiyedeki ilk ve tek Aşçılık Okulu'dur. İlk mezunlarını 1992'de veren okul, bu yıl 16. nesil mezunlarını veriyor. Yeni nesil mezunlarıyla mezun ailesi 1000 kişiyi geçecek olan lise, 7 Nisan'da Bolu Mengen'de aşçılık camiasının terminali haline gelecek Aşçılık Okulu Kepçe Devir Teslim Töreni için 5000 kişilik dev bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

16.mezunlarını verirken turizm ve aşçılık sektörüne 124 adet yeni aşçı kazandırmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Aşçılık Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet LALE, 7 Nisan2007 Cumartesi günü Bolu Mengen deki okulumuzda Saat 11:00'de gerçekleşecek büyük buluşma için tüm halkımızı da aramızda görmenin Aşçılık Okulu'nu onurlandıracağını ifade etti.

Aşçılık Okulu Kepçe Devir Teslim Töreni'ne Mülki ve idari amirleri, Turizm ve aşçılık sektörünün ustaları, 2500 kişilik aşçılık camiası, yiyecek içecek sektöründen birçok firma, oteller, turizm ve aşçılık dernekleri temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler, eski mezunların ve Mengen halkınında iştirak edeceği 5000 kişilik davetlinin katılması bekleniyor.

Davetiye için tıklayınız.

Türkiyenin Tek Aşçılık Lisesine ulaşmak için Tıklayınız.


Peki Neden Tek Aşçılık Lisesi diyoruz?

Türkiye'nin tek Aşçılık Okulu; çünkü Turizm ve Otelcilik Meslek Liseleri'nin mutfak bölümleri olmasına karşın bütünüyle aşçılık üzerine bir okul yok. Bu okulun öğrencilerinin Türkiye'yi doyurduğunu söylesek yalan olmaz.

Doğa ile iç içe, ormana sıfır, hijyenik bir ortamda, lezzetli yemekler için Aşçılık Okulu'nun Uygulama Oteli ve Restorantı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber