Rüşvet aldığı idda edilen Gümrük Müsteşar Yardımcısı hakkında soruşturma açıldı

Haber Giriş : 05 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Gebze Gümrük Müdürlüğü'nde ortaya çıkarılan 7.5 katrilyon liralık akaryakıt kaçakçılığında rüşvet aldığı iddiasıyla, hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulan Gümrük Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Hüsnü Güler hakkında soruşturma talimatı verdi.

Tüzmen, olay ortaya çıkınca gümrük müfettişlerinden, hazırlık yapılmasını istedi, dün sabah da bu talimatını yazılı onaya dönüştürdü.

Aynı olayda adı geçen ve dosyası savcılığa gönderilen diğer bürokrat Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kemal Albayrak hakkında da kısa bir süre önce soruşturma başlatılmıştı. 2002 genel seçimlerinde AKP'den Adapazarı milletvekili aday adayı olan Güler, şimdiki görevine geçen yıl atandı. Güler'e personel, gümrük muhafaza ve AB ile ilişkiler gibi önemli alanlar bağlı. Gümrük Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Hüsnü Güler, sorumuz üzerine, iddiaların asılsız olduğunu ve olaylarla hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyledi. Güler, operasyonda saptanan ve aslında gazyağı olan akaryakıtın ÖTV'den muaf olması için solvent olduğu yönünde bir yazı yazmadığını bildirdi. Güler, ?Beni Hanefi Avcı'dan, Sayın Bakan'dan (Kürşad Tüzmen) sorun' dedi. ?Ismarlama haber yapmayın' diyen Güler, savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunun hatırlatılması üzerine, ?Somut deliller var mıymış? Gördünüz mü?' dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber