DYP'li belediye başkanı, Ak Parti'ye katıldı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 07 Mayıs 2007 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANAVATAN ile Demokrat Parti çatısı altında birleşen DYP'ye sağda birleşme yaramadı. Partisi DYP'nin cumhurbaşkanlığı sürecindeki tavrına tepki gösteren Mersin'in Fındıkpınarı Belediye Başkanı Ahmet Tırtarlı ve belediye meclis üyeleri Bünyamin Demir, Mustafa Göknur ile Mehmet Fedakar istifa ederek AK Parti saflarına katıldı. DYP Merkez İlçe yönetim kurulu üyesi Soner Durdu da partisinde istifa ederek AK Parti saflarına geçti.

Katılım töreninde konuşan Fındıkpınarı Belediye Başkanı Ahmet Tırtarlı, demokrasi şehidi vermiş bir partinin belediye başkanı adayı olduğunu belirterek, seçimde milletin teveccühü ile başarılı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde partisinin sergilediği tabloyu alıştıkları ve özlemini duydukları demokratik teamüle uygun bulmadığını vurgulayan Tırtarlı, "Biz demokrasinin Türk milletinin en kıymetli değerlerinden olduğuna, bu değerinde en kıymetli ve değerli kurumunun da TBMM olduğuna inanıyoruz. Milleti hizmet bu kutsal çatı altında olur. TBMM boykot edilecek çatı değildir. Bu bağlamda mensubu olduğumuz DYP'den fikri ayrılığımızdan dolayı ekibimle beraber istifa ediyorum. Demokrasiye ve TBMM'ye saygısından dolayı ve o çatı altında hizmet etmeye çalışan AK Parti'ye katılım kararı aldık" dedi.

AK Parti İl Başkanı Muhammed Gültak ise, Türkiye'nin son dönemde daha da sivilleştiğini ve demokratikleştiğini söyledi. Son dönemde yaşanan olaylar olduğunu belirten Gültak, bu olayları parti olarak tartışmaya açmadıklarını ifade etti. Mahkemelerin verdikleri kararları hiçbir zaman tartışmaya açmaya niyetlerinin olmadığını vurgulayan Gültak, "Türkiye'de gerginlikten yana değil barıştan, refahtan yanayız. Biz sadece şunu söylüyoruz. Gün seçim günüdür. Gün halka gitme günüdür. Hodri meydan diyoruz buyurun sandıklara." diye konuştu. Konuşmaların ardından Gültak, Belediye Başkanı Tırtarlı ve meclis üyelerine AK Parti rozetlerini taktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber