İnsancıl hukuk konuları müfredata dahil edilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2007 20:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türkiye Kızılay Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) arasında, insancıl hukuk konularının ilk ve ortaöğretim müfredatına dahil edilmesine ilişkin protokol imzalandı.

TTK Başkanlığında düzenlenen törende konuşan Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, 13-18 yaş arası çocukların dünyadaki barışın korunması için gereken temel eğitimi müfredat yoluyla almasının önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan da çalışmanın, insani değerler ve küresel gelişmeler temel alınarak yenilenen müfredata katkıda bulunacağını dile getirdi.

Bu arada Talim ve Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı ve programın ülke koordinatörü Dr. Muammer Yıldız AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin temelde, savaş sırasında taraf olmayan kişilerin temel insan hakları bağlamındaki haklarının korunmasına ve bu konulardaki bilincin artırılmasına yönelik olduğunu, müfredat boyutunun da bu unsurların vurgulanması üzerine kurulacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber