YSK, köy muhtarını görevinden aldı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 11 Mayıs 2007 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Esenboğaz köyü muhtarı Zahir Demir, PKK terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı ile görevinden alındı.

Alınan bilgilere göre, Erzircan 1. nolu Ceza Mahkemesi tarafından 1992-93 yılları arasında PKK terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası alan muhtar Zahir Demir'in yapılan şikayet üzerine görevinden alındığı bildirildi.

Üç yıldır Esenboğaz köyünde muhtarlık görevini yaptığını belirten Zahir Kanmaz ise, "1992-93 yılları arasında aldığım cezadan dolayı 6 ay hapis yattım. Daha sonra şartlı olarak tahliye edildim. 2004 yılında ise Esenboğaz köyü muhtarlığına seçildim. Bugün ise Kaymakamlığın başvurusu ve YSK'nın kararı doğrultusunda görevimden alındım. Yeni TCK'ya göre suçumun affedilmiş olması gerekir. Bu konuda gerekli yerlere başvuracağım." dedi.

Göle Kaymakamı Şaban Akça, muhtar Zahir Demir'in geçmiş yıllarda işlediği suç nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu kararı doğrultusunda görevine son verildiğini söyledi. Akça, gelen şikayet üzerine konuyu Yüksek Seçim Kurulu'na bildirdiklerini, muhtarın böyle bir suçtan ceza alındığı ortaya çıkınca da (YSK) tarafından görevine son verildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber