Bacağı parçalanan öğrenci, üniversite hastanesini suçladı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Mayıs 2007 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİİRT'te bindiği traktörle çapası arasında sıkışan sol bacağı parçalanan Diyarbakır Dicle Üniversitesi öğrencisi 18 yaşındaki Emin Yontaş, hastanede 12 saat ameliyat edilmeyi beklediğini iddia etti. Öğrenim gördüğü üniversite hastanesinin kendisine sahip çıkmadığını öne süren Yontaş, özel bir hastanede ameliyat edildiğini anlattı. Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servis Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cafer Güloğlu ise, öğrenciye gerekli tüm tedavilerin uygulandığını söyledi.

Siirt'te tarlalarını sürmek için bindiği traktörde dengesini kaybederek traktör ile çapası arasına düşen ve sol bacağı parçalanan Diyarbakır Dicle Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü öğrencisi Emin Yontaş, Siirt'te ilk tedavisi yapıldıktan sonra Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanenin acil servisinde 12 saat bekletildiğini iddia eden Yontaş, doktorların kendisine,?Senin durumun acil değil, senden acil hastalar var, tüm doktorlar ameliyatta' dediğini ileri sürdü. Saatlerce acil serviste pansumanlanarak öylece bırakıldığını iddia eden Yontaş, ?3 kez ameliyata hazırlandım, ancak bir türlü alınmadım? dedi. Hastanede 12 saat bekledikten sonra yakınları tarafından özel bir hastaneye götürüldüğünü belirten Yontaş, öğrenim gördüğü kurumun kendisine sahip çıkmamasına üzüldüğünü söyledi.

?ZAMAN ÇOK ÖNEMLİ'

Diyarbakır'da özel bir hastanede Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. İbrahim Orak tarafından ameliyat edilen Yontaş'ın sağ bacağından parça alınarak, sol bacağı düzeltildi. Opr. Dr. Orak, Yontaş'ın ameliyatının başarılı geçtiğini belirterek, ?Bu tür hastaların kısa sürede hastaneye götürülerek gerekli müdahalenin yapılması gerekir. Bu tür vakalarda zaman çok önemlidir ve deri ölebilir. Hasta kangrene yakalanabilir? dedi.

ÜNİVERSİTE HASTANESİ: GEREKEN YAPILDI

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servis Ana Bilim Başkanı Prof. Dr. Cafer Güloğlu ise, Emin Yontaş'a hastanede gerekli tüm müdahalenin yapıldığını söyledi. Güloğlu, Yontaş'ın traktör kazasından 6 saat sonra hastaneye getirildiğini ve acil serviste gerekli tüm müdahalenin yapıldığını belirterek, ?Müdahalenin ardından ilgili ortopedi ve plastik cerrahi ile görüşülüp gereken tüm bilgiler verildi. Ancak hasta yakınları kendi istekleriyle hastaneden ayrıldılar? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber