'Liselerde fuhuş var' sözüne suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2007 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Antalya Şubesi,Antalya İmam Hatip Lisesi'ndeki pilav gününde yaptığı konuşmalar nedeniyle eski Antalya İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Başkanı İbrahim Solmaz ve Okul Müdürü Ali Özerten hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu için Antalya Adliyesine gelen Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Zeybek, gazetecilere yaptığı açıklamada, İbrahim Solmaz'ın 27 Mayıs 2007 tarihinde düzenlenen pilav gününde okul bahçesinde,

"diğer okullarda fuhuş ve uyuşturucu olduğu, imam hatip liselerinde ise bunun olmadığı ve imam hatip liselerine çocuğunu gönderenin de orada okuyanın da kahraman olduğunu" söylediğini belirtti.

Bu konuşmada imam hatip liseleri dışındaki okullara iftira atıldığını, buralarda okuyan öğrencilere ve velilerine hakaret edilerek kin ve düşmanlığın körüklendiğini savunan Zeybek, buna rağmen konuyla ilgili soruşturma başlatılmadığını ifade etti.

Böyle olayların Antalya'da zaman zaman yaşandığı ileri süren Zeybek, Antalya'da bir ilköğretim okulunda da AK Parti milletvekili aday adayının propaganda broşürlerinin dağıltıldığını kaydetti.

Zeybek ve bir grup sendika üyesi, daha sonra, İbrahim Solmaz ve Okul Müdürü Ali Özerten, broşür dağıttığı iddia edilen Antalya General Şadi Çetinkaya İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Numan Demirel ve Müdür Yardımcısı Yahya Özmen hakkındaki suç duyurusu dilekçelerini Antalya Cumhuriyet Savcılığına verdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber